Звездин низ најдужи на свету

47

Црвена звезда већ 50 утакмица у Суперлиги не зна за пораз, а то и не чуди када се узме у обриз да наш тим доминантно осваја титуле у првенству, али је податак још импресивнији када се узме у обзир да је то најдужи актуелни низ на свету!

Још од 14. јуна 2020. године када је наш тим поражен у Сенти од екипе ТСЦ-а резултатом 2:1, када је титула за ту такмичарску годину већ била обезбеђена – црвено беле нико не може да победи, а и то да неко избори реми је прави рарирет, с обзиром на то да је на 50 утакмица које су уследиле после те, забележено 45 победа и пет нерешених резултата. Тријумфом над Колубаром од 7:1 је на прави начин обележен тај јубилеј, с тим да ту изабраници Дејана Станковића не планирају да се зауставе и да актуелни низ који траје 497 и који је најдужи на свету желе да продуже још више.

Ипак, имала је Црвена звезда у својој ближој прошлости још дуже низове. Екипа коју је Славољуб Муслин предводио са клупе почетком 21. века је имала низ од 52 меча без пораза, а апсолутни рекорд држи Владан Милојевић са 56 сусрета у којима његов тим није изгубио. Пулени Дејана Станковића су у прилици и та два рекорда да „сруше“, а утакмица са Напретком у Крушевцу биће та после које би нове странице Звездине историје могле да буду исписане.

Претходни текстИсток и запад бесплатни за децу
Следећи текстСтојановићеве „маказице“ улепшале тријумф омладинаца