Стојановићеве „маказице“ улепшале тријумф омладинаца

55

Блистали су омладинци Црвене звезде на теренима иза југа Маракане и показали сву своју распуцаност против Спартака у оквиру 11. кола првенства. Резултат је био 6:0, а меч су обележиле „маказице“ Марка Стојановића, као и двоструки стрелац Павле Огњеновић, а осим њих су још погађали Урош Бранковић, Виктор Радојевић и Марко Јанковић за нови тријумф изабраника Марка Неђића.

Црвена звезда – Спартак 6:0 (3:0)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Марко Ивковић.

Жути картон: Јанковић (Црвена звезда).

Стрелци: Бранковић у 8, Радојевић у 10, Огњеновић у 18. и 65, Стојановић у 47. и Јанковић у 59. минуту.

Црвена звезда: Б. Маринковић, Мимовић, Лековић, Мелентијевић, Радојевић, Лечић (од 56. Пантић), Стојановић (од 56. Ракић), Милосавић (од 46. Пиргић, Бранковић, Огњеновић, Кахвић (од 46. Јанковић).

Спартак: Тасић, Десница, Чучковић, Игњатовић, Весић (од 49. Пеић-Тукуљац), Станић, Ердељ, Маљукан, Богићевић (од 21. Шипрага), Росић (од 49. Димковић), Копуновић.

Већ у првих 10 минута су пулени Марка Неђића са два гола практично осигурали мирнији наставак игре и најавили нова три бода. Играо се осми минут када је дефанзивца Спартака погодила лопту у руку, а Ивковић је показао на белу тачку. Урош Бранковић је лопту послао у једну, а голмана у другу страну и довео црвено-беле до вођства. Два минута касније
Виктор Радојевић је наплатио феноменалну акцију нашег тима и после додавања петом од стране Стојановића прецизно погодио даљи угао.

Нису се ту зауставили пулени Марка Неђића, а поново је у центру пажње био Радојевић, овог пута као асистент. Прошао је по левом боку и заврнуо лопту на десетак метара од гола, а тамо је спремно дочекао Павле Огњеновић и погодио у 18. минуту.

Могао је и Кахвић у 26. минуту да погоди и то после фантастичног паса Лечића чиме је „избацио“ читаву одбрану ривала, али је наш нападач покушао да лобује Тасића, па је лопта завршила поред гола.

Потез утакмице виђен је у 47. минуту када је Мимовић центрирао, Стојановић прихватио лопту и са ивице казненог простора „маказицама“ погодио гол, те дотрчао до трибине и прославио са Марком Ћурићем, капитеном екипе који је повредио предње укрштене лигаменте на мечу Лиге шампиона за младе.

Уписао је првенац за наше омладинце и нападач Марко Јанковић, који је преузео одговорност после прекршаја над Огњеновићем и погодио са „креча“ у 58. минуту. Седам минута касније се наставила голеада када је после корнера Мелентијевић спустио лопту за Павла Огњеновића, а он поново погодио.

Затресла се и пречка у 83. минуту када је Ракић шутирао са десетак метара, али је недостајало мало среће нападачу из Зворника да постигне седми погодак за наш тим.

Претходни текстЗвездин низ најдужи на свету
Следећи текстЗаслужена победа у Бару