Победа Црвене звезде 2 на старту шампионата

35

Јуниорска екипа КК Црвена звезда почела је своје учешће у 1.мушкој лиги Србије победом.

Црвено бели су у среду увече у дворани Баскет сити победили сениоре Младеновца 75:66 (9:13, 27:22, 18:20 и 21:11).

Најефикаснији код младих кошаркаша Црвене звезде био је Радаковић са 20 поена, Топић је убацио 13, уз чак 11 скокова а Огњен Матовић 10 и Михаиловић по 10.

Бољом игром у завршници утакмице екипа Црвене звезде коју са клупе предводи тренер Милош Обреновић стигла је до прве победе у мечу који је био изузетно чврст и није обиловао са превише лепих потеза, али након кога су уписани први бодови.

КК Црвена звезда 2: Топић 13 и 11 ск, Гачић 9 и 5 ск,Радаковић 20, Дабић, Михаиловић 10, Павлвоић , Шаренац 9, Мишић, Матовић 10, Радојевић 4, Вуковић;

Комплетан снимак премијерне утакмице јуниора Црвене звезде можете погледати овде

Подсетимо, основна идеја која је у складу са вишегодишњим системом система КК Црвена звезда, који је давао и даје шансу младим играчима, је могућност да наши млади кошаркаши (јуниорски тим) играјући у 1.мушкој лиги Србије стичунеопходне и преко потребно искуство са старијим и искуснијим играчима који су изнад њихове старосне границе.

Истовремено паралелно са наступима у овој сениорској лиги, црвено бели ће се, као и сваке сезоне такмичити и у својој јуниорској лиги.

У утакмици другог кола Црвена звезда 2 у оквиру 1.мушке лиге Србије дочекује екипу Астре. Тај меч на програму је у понедељак у 18 часова у хали Баскет сити.

Претходни текстИза југа Маракане – Омладинци Звездина будућност
Следећи текстОсвежени црвено-бели дочекују великог дужника