Насловна Женска кошарка Црвена звезда мтс пред Олимпијакос

Црвена звезда мтс пред Олимпијакос

66

Кошаркашице Црвене звезде мтс данас путује за Атину где их сутра од 17.30 по нашем времену очекује дуел 2.кола групе Е Еврокупа против Олимпијакоса.

Добро познат клуб, добро позната средина, као и односи из Црвене звезде и Олимпијакоса. После ватерпола, кошарке и фудбала, и у женској кошарци ће пријатељски клубови одмерити снаге за бодове.

Олимпијакос је у првом мелу забележио најубедљивију победу 1.кола Еврокупа против пољског представника КС Баскет 25 из Бидгошча 103-68. Ана Стамолампру је била најефикаснија са 19 поена, са по 16 су се истакле нова имена у значајно појачаном тиму Мартинса Зибартса – Американка Алексис Толефри и Канађанка Рут Хамблин.

Црвено-беле су после утакмице против Надежде из Оренбурга савладале у 3.колу домаћег шампионата Пролетер 023 из Зрењанина (104-43). Тренер Драган Вуковић је искористио прилику да шансу за већу минутажу пружи млађим играчицама а неке од носиоца екипе одмори.

Звездин стратег пред меч са Олимпијакосом истиче да се и поред проблема са којима се екипа сусрела претходних дана сусреће и са озбиљним ривалом.

– Олимпијакос је искусна екипа, која је и у првој утакмици показала квалитет високом победом над Пољакињама. Mи, иако смо у оваквој ситуацији, нећемо се предати, даћемо све од себе да се прикажемо у правом светлу. Искуснији смо за једну утакмицу и надамо се да ће нам енергија бити на потребном нивоу како бисмо одговорили захтевима једне овакве утакмице.

Маша Јанковић је у првој утакмици била најефикаснија у редовима Црвене звезде са 17 поена. Имала је много тешких дуела са противницама из Русије, исто је очекује и у Атини.

– Чека нас тешка утакмица, ми желимо да докажемо и себи и другима да припадамо у Еврокупу. Морамо да уђемо у утакмицу јако, са нашом препознатљивом енергијом од самог почетка, да поновимо добре сегменте из утакмице против Надежде и да покушамо да донесемо бодове из Атине. Верујем у своју екипу и надам се победи.

Оптимистична пред меч у Атини је и Александра Катанић.

– Олимпијакос је по стилу игре сличан нама, агресивни су, али мислим да имамо потенцијала да се супротставимо, што смо и показали у првом мечу против физички доминантније екипе из Русије. Верујем да ћемо у Атини доћи до прве победе.

Утакмица између Олимпијакоса и Црвене звезде игра се сутра од 17.30 по нашем времену у дворани „Мира и Пријатељства“.

Претходни текстМаша Јанковић добитница признања „Октобарска награда“ општине Врбас
Следећи текстТема дана | Звезда поклања малишанима нови албум ФИФА 365