Још један дерби и 4. утакмица у 7 дана (Црвена звезда мтс – Цедевита Олимпија)

82

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекују екипу Цедевите Олимпија у утакмици 4. кола АБА лиге. Меч је на програму у недељу од 21 сат у хали “Александар Николић” и представљаће завршетак изузетно тешке, напорне и захтевне серије и недеље за црвено беле која је почела још утакмицом у Тел Авиву, наставила се путовањем у Лакташе и двема утакмицама Евролиге са Жалгирисом и ЦСКА у Москви.

Црвено-бели су одиграли још једну изванредну утакмицу у Москви, али у због скраћене ротације остали без снаге и завршног ударца у мечу са “армејцима”.

Додатни проблем представља и чињеница да ће екипа стићи у Београд тек у суботу увече, што значи да ће за припрему важног меча са једним од кандидата за највиши пласман у регионалном такмичењу имати практично само 24 часа и један тренинг.

Екипа Цедевита Олимпије је након утакмице у понедељак са ФМП-ом имала пет дана да се мирно припрема за пети меч две екипе у историји овог такмичења (од када је формиран нови клуб у Љубљани). Претходна два дуела два тима су одиграла половином априла у размаку од само 4 дана због проблема са Ковидом и распоредом,а у првој београдској утакмици црвено бели су славили у драматичној завршници 82:81.

Пред овај меч у коме поново неће моћи да рачуна на комплетан састав, али и да распореди снаге момака који су изнели огроман напор и труд у претходних 8 дана, тренер Дејан Радоњић осврнуо се још једном на утакмицу са ЦСКА:

Након утакмице са Жалгирисом, дошао је ЦСКА и то после 1 дана паузе који је делимично потрошен у путу играли смо меч са једним од фаворита за освајање Евролиге. Одиграли смо добру утакмицу, било је и добрих ствари, било је и оних које смо свакако могли боље да урадимо… Данашњи дан поново проводимо у путу и размишљамо о наредном противнику а то је екипа Цедевита Олимпије – рекао је тренер црвено белих и наставио:

То ће нам бити седми меч у 17 дана и Цедевита Олимпија…У овом ритму у коме нам је то и четврти меч за само 7 дана биће потребно да одиграмо са довољно енергије. Оно што је јако важно у тим околностима је и концентрација јер нас чека меч са екипом која је имала скоро пуних 7 дана да се припреми за ову утакмицу. Искусни су, квалитетни и заиста неће бити лако, али уз подршку навијача које овом приликом позивам да дођу и помогну нам, тако што ће нам дати додатну снагу, верујем да можемо да одиграмо добар меч и дођемо до бодова – рекао је тренер Црвене звезде мтс.

Марко Симоновић: – Утакмица која нам долази након две врло тешке евролигашке утакмице које смо одиграли у само два дана и четврта у 7 дана…желимо да одиграмо добро, и Олимпија жели бодове након меча са ФМП-ом, такође и знајући да смо одиграли много утакмица у претходном периоду. Уз то имају свој квалитет, екипа је направљена да се бори за врх, искусни су, међутим, желимо да одиграмо добру утакмицу у недељу на нашем терену, и уз подршку наших навијача са трибина сада када нам је важно желимо да дођемо до важних бодова.

Улазак на утакмицу у недељу биће омогућен свим власницима сезонских карата, свима који имају КОВИД пасош (који су вакцинисани), као и онима са потврдама попут брзог ПЦР теста и потврде да су прележали КОВИД вирус.

Ради лакшег и несметаног уласка у халу, који ће наш клуб обезбедити и посебним пунктовима за власике сезонских карата, моле се сви да припреме своје одштампане потврде и покажу их редарима на уласку у дворану “Александар Николић”.

Такође, КК Црвена звезда апелује на све да поштују све прописане здравствене мере Републике Србије, да носе маске у хали, поштују прописано одстојање, као и да због спречавања евентуалних гужви због процедуре, крену ка дворани нешто раније

КК Црвена звезда осим продаје сезонских карата, која се наставља у просторијама клуба у хали “Александар Николић” почела је продају појединачних карата у петак у 10 часова.

Цене појединачних карата за утакмице регионалног такмичења у новој сезони, а које ће важити и за све остале утакмице АБА лиге, су следеће:

ХАЛА АЛЕКСАНДАР НИКОЛИЋ (ДНЕВНЕ КАРТЕ)

ТРИБИНА А, Б, Ц, Д – 500
ПАРТЕР Б, ПАРТЕР 4 – 800
ВИП ЛОЖА – 1,800
ПЛАВА ЛОЖА – 1,500
БЕЛА ЛОЖА – 1,200
ПОЧАСНО МЕСТО БОЧНО 1. РЕД – 8,000
ПОЧАСНО МЕСТО БОЧНО 2. РЕД – 4,000
ПОЧАСНО МЕСТО 1. РЕД – 12,000
ПОЧАСНО МЕСТО 2. РЕД – 6,000

Карте за ову утакмицу продају се на свим продајним местима “Tickets” од петка у 10 часова (осим Делфи књижара), и онлајн, док ће на благајнама хале “Александар Николић” карте бити у продаји на дан утакмице (недеља) од 17 часова .

Клуб подсећа за све који су заинтересовани, да је и продаја сезонских карата и даље у току (у просторијама клуба у хали Александар Николић), а сви детаљи цене, процес учлањења у клуб и бенефити, налазе се на клупском сајту.

Дођите и помозите нашим момцима на крају изузетно тешког циклуса, да дођу до победе у дербију 4. кола АБА лиге.

Недеља, 21 час: Црвена звезда мтс – Цедевита Олимпија

Претходни текстХрабра Црвена звезда пала у финишу у Москви
Следећи текстКолубара – Црвена звезда 1:7 (0:6)