Црвена звезда мтс није имала снаге за велики преокрет, пораз у Лакташима

57

Кошаркаши Игокее резултатом 75:68 победили су Црвену звезду мтс у трећем колу АБА лиге.

Меч је одигран у дворани у Лакташима, а најефикаснији код црвено белих био је Калинић са 16 поена, док је Митровић убацио 13.

Након изузетно напорне недеље и две тешке утакмице у Београду и Тел Авиву, црвено бели су пораз у Републици Српској доживели практично већ у првом полувремену које су изгубили резултатом 44:22.

Ништа није ишло од руке нашем тиму, прву тројку су убацили у 23.минуту, преко Калинића практично све поене у првом полувремену постизали су из рекета, а шут за три поена на крају је био испод 30 посто (21/6) чиме је домаћину пут ка победи био знатно олакшан.

Наш тим одиграо је друго полувреме много агресивније, ангажованије, али са и даље врло скраћеном ротацијом није имао снаге за потпуни преокрет.Након добре треће деонице, последња је почела изгубљеном лоптом и неспортском личном Маркела Старкса црвено бели су се вратили на јединоцифрен заостатак, касније пришли и на 51:57, али уз објективне проблеме које имамају и мањак играча, нису имали довољно свежине и да преломе меч и потпуно га окрену у своју корист.

АБА лига, 3. коло:
Игокеа – Црвена звезда 75:68 (21:14, 23:8, 10:22, 21:14)

Хала: Спортска хала у Лакташима
Судије: Томислав Хордов, Јосип Радојковић, Крунослав Пеић

КК Црвена звезда мтс: Лаyаревић 3, Волтерс 2, Ускоковић, Давидовац 2, Митровић 13, Каинић 16, Добрић 2, Холинс 4, Симоновић 3, Ивановић 10, Кузмић 6, Поповић;

Пред нашом екипом је изузетно тешка недеља са чак 3 важне утакмице. Гост у среду је Жалгирис, већ у четвртак следи пут за Москву и меч са ЦСКА који је на програму у петак, а у недељу од 21 сат Црвена звезда је актер и дербија 4.кола регионалног такмичења против Цедевита Олимпије у хали “Александар Николић”.

Претходни текстЗвезда одржала „Отворен дан“
Следећи текстЦрвена звезда Грундфос – Нови Пазар 33:24 (18:15)