Кадети после победе у дербију: Дисциплина пресудила

40

Савладала је кадетска селекција Црвене звезде вечитог ривала убедљивим резултатом – 5:2. Није било дилеме током 90 минута ко ће однети победу, о чему сведочи да су ученици Слађана Николића диктирали темпо игре током читавог меча.

Асистент Слађана Николића – Филип Остојић био је презадовољан издањем дечака које тренира.

Била је добра утакмица, честитам противнику на борби, али овог пута смо били бољи и организованији. Говорили смо и играчима пре меча да ће дисциплинованија екипа однети победу, то смо демонстрирали и заслужено тријумфовали. Нисмо ниједног тренутка сумњали у себе, а брза два гола са почетка меча су нам улила додатно самопоуздање. Што се временских услова тиче, није нам ни хладноћа била проблем, добро смо „загрејали“столицу и на крају је све испало. Морам да кажем да сам поносан на тим, јер су после пораза од Чукаричког у првом колу, успели да вежу осам победа и да из тренинга у тренинг показују све већу вољу и карактер. Већ у среду нас очекује битна утакмица против Војводине. Морамо да охладимо главу, да се усмеримо на њих и да до краја сезоне одиграмо без осцилација – рекао је Остојић.

Момак који је у 11. минуту после слалома довео нашу екипу у вођство, а онда и два минута касније удвостручио предност ударцем са велике дистанце био је Јован Шљивић. Везни фудбалер рођен 2005. године у Крушевцу дефинитивно носи епитет играча утакмице, иако је читав тим одиграо вансеријски добро.

Велика победа за нас. Ушли смо у утакмицу са једином жељом – да тријумфујемо, дали смо све од себе и на крају нам се то вратило. Драго ми је због голова, али не са аспекта личне статистике, већ јер сам успео да помогнем екипи да победимо. Желео сам да се упишем у стрелце и то ми се и остварило. Не знам који бих издвојио као дражи гол, можда је први важнији био јер смо их тако „отворили“, али други је опет потврдио наше вођство. Окрећемо се ка наредним утакмицама, желимо да победимо све до краја сезоне и освојимо титулу – закључио је Шљивић.

Наше кадете нови изазов очекује већ у среду када ће од 12 часова гостовати Војводини.

Претходни текстУ недељу у Београду дерби 2. кола Суперлиге Србије
Следећи текстПродаја карата за Жалгирис од понедељка