Алисон Швагмејер Белгер ново појачање Црвене звезде

184

Американка Алисон Рене Швагмејер Белгер ново је име у ростеру шампиона Србије и учесника Еврокупа, Црвене звезде.

Алисон је рођена 31.јула 1990. године у Квинсију, Илионис. Покрива позиције бека шутера и крила, а највећи део досадашње каријере је провела у Аустралији. Похађала је Централну средњу школу у Камп Поинту (Илионис) и бележила одличне резултате. Током средње школе је награђена са четири „Универзитетска слова/монограма“ (varsity letters) за постигнуте резултате у кошарци, која се у САД додељују за постигнуте резултате у школским активностима у одређеним сегментима. Била је два пута изабрана у најбољу селекцију државе, а добијала је признања и у одбојци. И даље је рекордер по броју поена (1950) и украдених лопти (500) своје школе.

Школовање је наставила у на колеџу Јужни Чарлстон (2008-2010), да би последње две године провела код куће, на Универзитету Квинси (2010-2012). Две године узастопно је била у најбољем тиму своје Конференције, а 2011. године и најбољи играч.

Прво инострано искуство је имала у Немачкој, у Оснабрику. Провела је две године у Бундеслиги, а затим током 2014. године наступала по први пут у Аустралији (Каламунда), затим у један меч у Румунији (Александрија) и Шпанији (Кади ла Сеу). Направила је паузу због породичне трагедије, да би се на позив тренера из Каламунде вратила кошарци и придружила екипи из Перта, Lakeside Lightning.

Током боравка у Аустралији наступала је и за „Лисице“ из Перта, а прошле сезоне за Сиднеј. Три пута је понела МВП признање женске Аустралијске лиге, исто толико пута била у идеалној петорци, а 2018. године је била МВП великог финала, у којем је и освојила титулу шампиона.

Алисон је седма страна играчица у историји клуба и пета из САД. Имаће друштво из своје земље у Кендриан Елиот.

Добро дошла у Црвену звезду, Алисон!

Претходни текстПрва „стотка“ за другу победу
Следећи текстЗвездин подмладак најбољи на Турниру малих шампиона у Панчеву