Јелена Јовановић поново у црвено-белом

94

После три године Јелену Јовановић ћемо поново гледати у црвено-белом дресу. Искусни крилни центар биће од великог значаја споју младости и искуства Црвене звезде у сезони испред нас.

Протекле две сезоне Јелена је провела у Луксембургу, у екипи Ецела Етелбрук. Јелена је поникла у Црвеној звезди, затим наступала за Радивој Кораћ, Партизан, Челик из Зенице, Нефтохимик из Бургаса, подгоричку Будућност и Сарагосу до првог мандата и доласка у Црвену звезду у марту 2017. године. По одласку из Црвене звезде и пре доласка у Луксембург, играла је у Румунији за Феникс из Констанце, где је тренер био наш Предраг Станојчић.

Била је део екипе Црвене звезде која је освојила 30. шампионску титулу и пришила трећу звездицу изнад грба. Са Звездом је подигла два шампионска пехара и један Куп Милан Цига Васојевић, у Новом Саду, уз учешће на Фајнал фору WABA лиге 2018. године. На 49 утакмица убацила је 355 поена.

 Са 13 година сам први пут заиграла у Звездином дресу, ево ме сад и у 31. години, опет ту. Пре свега сам захвална Управи клуба и тренеру, који су ми упркос чињеници да се враћам из повреде указали поверење и пружили прилику да заиграм такмичење које нисам до сада, Еврокуп. Захвалила бих се и саиграчицама на невероватној подршци. Ово је екипа коју је увек красила невероватна енергија и добра атмосфера, тако да је лепо вратити се кући.

Добро дошла кући!

Претходни текстКахвић међу најталентованијим играчима света
Следећи текстТема дана | Звездини графити на хуманитарној аукцији