Кендриан Елиот појачање Црвене звезде!

126

Американка Кендриан Никол Елиот нова је кошаркашица Црвене звезде.

Кендриан игра на позицији крилног центра и центра, висока је 187 центиметара и у протеклој сезони је наступала у Португалу, за екипу Оливаис из Сан Коимбре, што јој је било прво интернационално искуство.

Рођена је 4. децембра 1997. године у Вичити, Канзас. У родном граду је завршила средњу школу (Вичита Канзас), у последњој години била најбоља најбоља играчица сезоне, а затим уписала Универзитет Тулса у Оклахоми. Са великим успехом је наступала за Тулса Ураганке. У сениорској години колеџа је остварила девет дабл-дабл учинака, што је девети резултат у историји Универзитета по учинку у једној сезони. Завршила је школовање са 13 поена и 8.5 скокова по мечу.

После колеџа прва станица је била Португал. Имала је успешну индивидуалну сезону, са 16.6 поена је била међу најбољим стрелцима елитног женског ранга португалске кошарке.

Уследио је позив Црвене звезде и Кендриан ћемо у наредној сезони гледати у црвено-белом дресу.

– Веома сам узбуђена око предстојеће сезоне и то што сам део овог тима. Од самог доласка је све у најбољем реду, тренер и девојке су ме сјајно прихватили. Једва чекам да почне сезона, да видимо шта све можемо да постигнемо као тим и да дам све од себе за једну занимљиву и успешну сезону.

Кендриан Елиот је шеста инострана играчица и четврта Американка која ће наступати за Црвену звезду. Прва након 13 година и тандема Алексис Кендрик и Мaријам Сај у сезони 2007/08. Прва играчица из САД у црвено-белом дресу била је плејмејкер Би Џеј Банџо у сезони 2006/07.

Претходни текстИванић: Тактички перфектна утакмица
Следећи текстНајава преноса утакмица млађих селекција