Десеткована Црвена звезда близу изненађења у Истанбулу

16

Кошаркаши Црвене звезде мтс поражени су на старту овогодишњег издања Евролиге, резултатом 61:57 (18:15, 10:11, 17:11, 16:20).

У изузетно тврдој утакмици која је одиграна у дворани “Улкер Спорт Халл” црвено бели су пружили фантастичан отпор иако су одиграли ову утакмицу десетковани, са само једним класичним центром, и без Лазића, Вајта, Добрића, Давидовца…

Најефикаснији у екипи Црвене звезде био је Никола Ивановић са 16 поена и 6 асистенција, пратио га је Калинић са 9 поена и 9 скокова.

Црвено бели нису добро почели, екипа Фенербахачеа повела је са 14:0, наш тим није убацио поен у првих пет минута, али након тога и тајм аута тренера Радоњића виђена је потпуно друга слика на паркету…

Екипа Црвене звезде је стегла одбрану, полако почела и да убацује поене, али је дефанзива донела шансу црвено белима да се врате у утакмицу корак по корак и имају активан резултат на крају првог полувремена

Код Црвене звезде је Никола Калинић постигао је 9 поена, док је Никола Ивановић додао 7. Стефан Лазаревић и Кузмић су дали по 5 поена. Код Фенербахчеа Букер је имао 8 поена.

Тврда игра виђена је и у трећој деоници, играло се поен за поен, а након тројке Холинса Звезда је повела 31:30!

До половине треће деонице остао је тај резултат на снази, али је домаћин направио серију 5-0, а онда и искористио неколико нереализованих напада нашег тима, па се на последну паузу и последњу четвртину отишло са 45:37 за Фенербахче.

Бољи почетак Црвене звезде у последњој деоници, иако десетковани, са скраћеном ротацијом, Кузмићем оптерећеним фауловима, наставили су да се боре, поентирали су Волтерс и Ивановић, а половином последње деонице било је 51:47 за домаћина. У наредна два минута виђена је врло чврста игра пуно пормашаја са обе стране, а након полагања Холинса наш тим опет је био на посед заостатка 51:49. Међутим, Фенербахче је након тога убацио двојку, па и прву тројку преко Де Колоа и домаћин је повео 56:49.

Ипак, ни тада црвено бели су наставили са херојским отпором, две тројке убацио је Никола Ивановић, наш тим је претио буквално до последњих секунди, тренер Фенербахчеа Саша Ђорђевић затрађио је тајм аут на 6 секунди до краја при резултату 60:57 за домаћина, а након брзог фаула, Де Коло је погодио једно слободно бацање и поставио коначан резултат ове утакмице.

Без обзира на пораз, Црвена звезда је одиграла добру утакмицу у околностима у којима се налази и са десеткованим тимом била близу великог изненађења.

КК Црвена звезда мтс: Гушић, Лазаревић 6, Волтерс 9, Ускоковић, Давидовац, Митровић 4 и 6ск, Калинић 9 п и 9ск, Добрић, Холинс 5, Симоновић, Ивановић 16 и 6ск, Кузмић 8.

Екипа Црвене звезде мтс враћа се у суботу у вечерњим часовима у Београд, и одмах почиње припреме за дерби против Будућности, а већ наредног четвртка следи ново гостовање против Макабија у Тел Авиву.

Претходни текстЗвезда ТВ | Храбро срце
Следећи текстТема дана | Звездини графити украсили центар Београда