Лудогорец – Црвена звезда 0:1 (0:0)

56

Фудбалери Црвене звезде забележили су другу победу у групи Ф Лиге Европе, савладавши Лудогорец у Разграду са 1:0. Изабраници Дејана Станковића су контролисали игру током већег дела сусрета и заслужено дошли до тријумфа фантастичним голом Гелора Канге.

Лудогорец – Црвена звезда 0:1 (0:0)

Стадион: „Лудогорец Арена“.

Стрелац: Канга у 64.минуту.

Судија: Жером Брисар (Француска).

Жути картони: Сисињо (Лудогорец), Диони, Иванић, Канга, Саного, Павков, Станић (Црвена звезда).

Црвени картон: Сисињо (Лудогорец).

Лудогорец: Кахлина, Сисињо, Пластун, Вердан, Пинас (од 71. Икоко), Бађи (од 88. Кафумана), Гонкалвес, Текпетеј, Сантана (од 78. Чибота), Са (од 71. Десподов), Сотириу.

Резерве: Пат, Христов, Терзијев, Ману, Десподов, Чибота, Икака, Кафумана, Ротарију, Митков, Јанков, Т. Димитров.

Црвена звезда: Поповић, Гобељић, Панков, Ераковић, Родић, Саного, Срнић, Бен (од 86. Живковић), Канга (од 70. Станић, а од 86. Крстичић), Иванић, Диони (од 57. Павков).

Резерве: Гордић, Гајић, Крстичић, Павков, Фалко, Петровић, Станић, Николић, Живковић, Бакајоко.

Старт меча донео је доста динамичну игру, а прву прилику имао је домаћин преко Сисиња у другом минуту, али је Поповић правовремено интервенисао. Одговорили су црвено-бели у шестом минуту, када је Иванић асистирао за Родића који је шутирао искоса леве стране, али је одбрана Лудогореца успела да избаци лопту. Наставили су и једни и други са пас игром кроз коју су покушавали да дођу до конкретније прилике. Иванић је након проигравања Дионија опробао ударац са дистанце, али је лопта завршила преко гола.

Сјајна шанса за Црвену звезду у 27.минуту. Родић је феноменално пронашао Бена који је прихватио лопту у казненом простору, али је погодио спољни део мреже. Пет минута касније, Гобељић је упутио центаршут ка Дионију који се правовремено убацио, али је његов покушај главом завршио поред гола. У 36.минуту Родић је пресекао додавање одбране домаћих, лопта се одбила до Дионија који је „из прве“ шутирао, али право у Калину. Није успорила ритам екипа Дејана Станковића и у 40.минуту дошла до нове изгледне ситуације. Канга је „носио“ лопту кроз средину, сјајно проиграо Бена који десном ногом шаље лопту далеко од гола.

Почетак другог полувремена донео је две изванредне ситуације за Црвену звезду. Најпре је Иванић био усамљен на левом боку, предриблао Сисиња, али није упутио ударац. Само минут касније, Диони је проиграо Бена, али је Пинас успео први да дође до ње. Иницијатива Црвене звезде се исплатила у 64.минуту. Родић је центрирао за Павкова, овај није захватио лопту на најбољи начин, „бубамара“ се одбила до ивице шеснаестерца, а Канга из пуног трка „распалио“ по лопти и затресао мрежу – 1:0, као и пре пет година када је прошли пут Црвена звезда играла у Разграду!

Одговорили су домаћи када су непосредно након поготка погодили пречку, а ударац је упутио Текпетеј. Узвратили су црвено-бели најпре преко Павкова који је са 20 метара шутирао право у наручје Кахлине, а минут доцније Звездина „деветка“ је сјајно главом спустио лопту ка Бену, али је голман Лудогореца успео да заустави његов ударац. Принудну измену морао је да направи Станковић када је после само десет минута ван терена извео младог Станића због повреде. У последњих десет минута црвено-бели су настојали да примире темпо игре и мирно приведу сусрет крају, што су на крају успели да учине и забележе нова три бода у групној фази Лиге Европе.

Претходни текстПријатељи – Црвена звезда мтс и Сингидунум
Следећи текстСтанковић: Међусобним поверењем до победе