Пионири и јуниори Црвене звезде прваци Србије

163

Млади тенисери Црвене звезде освојили су протеклог викенда две екипне титуле за млађе категорије: за пионире до 14 година и за јуниоре до 18 година.

Екипно првенство државе за пионире је одржано у Београду на Звездиним теренима уз учешће пет екипа. Звездини пионири су у полуфиналу играли веома узбудљив меч против екипе Тениске Академије Живковић (ТАЖ) из Ниша. Игран је систем један дубл и три сингла. Звездин дубл Алекса Опарица и Ђорђе Димитријев је победио нишки дубл Александар Жикић и Урош Живковић са 6:4 и 6:4. Потом је игран сингл на трећем терену, где је Звездин трећи рекет Јаков Милошевић изгубио од трећег рекета ТАЖ-а Уроша Живковића са 4:6 и 6:7. Звездин други рекет Ђорђе Димитријев је такође изгубио од другог рекета Нишлија Огњена Миленовића са 4:6 и 4:6. Тада је велика одговорност била на Звездином првом рекету Алекси Опарици да победи први рекет Нишлија Александра Жикића и то се остварило са 6:2 и 7:6. Када се све ово сабрало долази се до тога да је у победама резултат био 2:2, у сетовима 4:4 и у гемовима 44:42 за Звездине пионире и тако су се они тешком муком пласирали у финале.

После тога Звездини пионири су у финалу декласирали екипу Дрила из Београда са 4:0. Резултати су били – дубл: Опарица и Димитријев – Страхиња Албијанић и Лазар Луковић 6:0 и 6:0. Трећи сингл: Марко Шавија (ЦЗ) – Стефан Рајичић (Дрил) 6:2 и 6:1. Други сингл: Димитријев – Луковић 6:3 и 6:2. Први сингл: Опарица – Албијанић 6:0 и 6:0. Тако су Звезди-ни пионири победили екипу Дрила са 4:0 и освојили Екипно првенство државе. Тренер Звездиних пионира је Александар Ђукановић.

Екипно првенство државе за јуниоре до 18 година је играно у Суботици. Због недоласка неколико екипа Звезда је захваљујући погодном жребу играла само финале и то против домаћег Спартака. И у Суботици је играно по систему један дубл и три сингла. Звездин дубл Стефан Поповић и Петар Теодоровић су победили дубл Спартака Зоран Лудошки и Андреј Недић са 2:1. Трећи сингл: Новак Стокановић (ЦЗ) – Матеја Гојковић (Спартак) 1:2. Други сингл: Теодоровић – Недић 1:2. Први сингл: Поповић – Лудошки 2:0. Тако се дошло до резултата у победама 2:2 и у сетовима 6:5 за Звезду и то је значило да је Звезда освојила титулу шампиона државе за јуниоре. Тренер Звездиних јуниора је Боба Војиновић.

Мирослав Миливојевић

Претходни текстСтанковић: Идемо у Бугарску без изговора
Следећи текстКадетима победа у дербију кола