Кадетима победа у дербију кола

42

Тријумфовали су кадети Црвене звезде у дербију седмог кола првенства над Бродарцем резултатом 2:1. Мрежу ривала у тиму Слађана Николића начео је брзоноги Стефан Миладиновић, а питање победника решио је први стрелац Кадетске лиге Србије – Матеја Бубањ.

Црвена звезда – Бродарац 2:1 (1:1)

Стадион: „Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда“.

Судија: Урош Ржић.

Жути картони: Бубањ (Црвена звезда), Јевтић (Бродарац).

Стрелци: Миладиновић у 38. и Бубањ у 78. минуту за Црвену звезду, а Л. Милосављевић у 16. минуту за Бродарац.

Црвена звезда: Беговић, Недељковић, Стојсављевић, Николић, Каришик, Цветковић, Миладиновић (од 77. Димитријевић), Шљивић, Бубањ, Радоњић (од 74. Петровић), Вукојевић (од 65. Шкобаљ).

Бродарац: Лијескић, Кнежевић, Ј. Милосављевић (од 58. Јанковић), Рађеновић, Стојиљковић, Л. Милосављевић, Атанасијевић, Јеремић (од 5. Јевтић), Колашинац (од 81. Вулета), Илић (од 71. Николић), Царић (од 70. Рустемов).

Велике проблеме је одбрани гостију правио Миладиновић од самог старта меча, па је био главни актер када су напади нашег тима у питању. Већ у седмом минуту је после сјајног продора проиграо Радоњића који је шутирао, голман је био матиран, али је лопта погодила Стојиљковића. Три минута касније је Миладиновић поново претио по десном боку и после дриблинга шутирао тик поред гола.

Гости су помало неочекивано повели у 16. минуту када је Милосављевић са ивице казненог простора, после одбијене лопте из корнера, сјајно шутирао. Могли су ученици Слађана Николића два минута касније да поравнају резултат преко Миладиновића, али је он са десетак метара шутирао преко гола.

Заслужено су наши кадети дошли до изједначења у 38. минуту, а егзекутор је био управо Миладиновић. Прво је Вукојевић одузео лопту дефанзивцу гостију, потом упослио Бубња, а он одложио лопту до брзоногог везисте који је матирао Лијескића. Погодио је и Бубањ пре одласка на одмор, али је судија сигнализирао офсајд.

Мирније је било у другом полувремену, иако су обе екипе желеле да дођу до читавог плена. Претили су Шљивић и Радоњић, али се добро држала одбрана Бродарца, све до 78. минута. Послао је Шљивић феноменалан пас за Матеју Бубња који је изашао пред Лијескића и рутински погодио даљи угао. Фантастично је интервенисао и Беговић у 87. минуту када је Милосављевић изашао испред њега и показао да Звезда има талентовану голманску будућност.

Претходни текстПионири и јуниори Црвене звезде прваци Србије
Следећи текстСписак путника за Бугарску