Лазетић блистао у победи омладинаца

57

Стартовали су омладинци Црвене звезде, Лигу шампиона за младе на најбољи могући начин, победом над екипом Сент Патрика на гостујућем терену резултатом 2:1. Блистао је млади нападач Марко Лазетић са два поготка којим је решено питање победника још у првом делу игре, али су домаћи успели у надокнади времена да смање резултат.

Сент Патрик – Црвена звезда 1:2 (0:2)

Стадион: „Ричмонд Парк“, Даблин, Република Ирска.

Судија: Ајвар Кристјансон (Исланд)

Стрелци: Мекормак у 90. минуту за Сент Патрик, а Лазетић у 3. и 45. минуту за Црвену звезду.

Жути картони: Б. Куртис, О’Рајли (Сент Патрик), Мелентијевић, Лечић, Стојановић Лазетић (Црвена звезда).

Црвени картон: Мелентијевић (Црвена звезда).

Сент Патрик: Кили, Дан, Веб, С. Куртис, О’Брајан, Б. Куртис, Корбали, Феј, О’Рајли (од 46. Мекормак), Липсјук (од 79. Ени-Ензекве), Лонерган (од 90. И. Бајрн).

Резерве: Молој, Рајли, Манзамби, И. Бајрн, Ени-Ензекве, Мекормак, Р. Бајрн.

Црвена звезда: Маринковић, Мимовић, Лековић, Мелентијевић, Радојевић, Лечић, Ћурић, Милосавић (од 59. Стојановић), Николашевић, Лазетић, Кахвић (од 88. Пантић).

Резерве: Борјан, Марић, Пантић, Ђурић, Стојановић, Бранковић, Пиргић.

Прилику да се опробају у Лиги шампиона за младе добили су пулени Марка Неђића, иако прошле сезоне ово такмичење није одржано због корона вируса, поновили су наши бисери успех и још једном освојили Омладинску лигу Србије. Као и претходни пут када смо учестовали, и сада ће наш тим бити један од најмлађих у такмичењу, о чему говори чињеница да је окосница осталих екипа састављена од фудбалера рођених 2003. године, а нама су вечерас стартовала три фудбалера који имају 16 година, то су Стефан Маринковић, Лука Лечић и Мирко Николашевић.

Није се много чекало на то да наши бисери дођу до предности, па је већ у трећем минуту талентовани Марко Лазетић погодио мрежу ривала после асистенције Стефана Лековића. Наставили су да прете наши омладинци, па су тако и Кахвић и Николашевић могли да погоде у првих 10 минута, али се Кили добро показао у оба наврата.

Запретио је запажени Николашевић домаћину и у 26. минуту, али је поново Кили успео да заустави ударац нашег везисте. Нису Ирци много претили, сем у једној ситуацији коју је Маринковић рутински зауставио, а да се на одмор оде са два гола предности за наш тим, побринуо се – Марко Лазетић. Поново је талентовани центарфор показао да се у казненом простору ривала сналази као „риба у води“ и на прави начин искористио асистенцију Милосавића.

Ученици Марка Неђића су стрпљиво градили нападе и деловало је као да се нису задовољавали тиме што имају сасвим добар резултат пред повратак у Београд, већ да су ишли на „гол више“, као што то чине и у домаћем првенству. Претио је Николашевић у два наврата у 68. минуту, али је мало концентрације недостајало у завршници, веома запаженом офанзивцу нашег тима. Нажалост, други жути картон је у 82. минуту добио дефанзивац Мелентијевић, па су тако наши бисери утакмицу завршили са 10 играча, а онда и у надокнади времена примили погодак када је Мекормак погодио и поставио коначан резултат.

Реванш утакмица заказана је за 20. октобар и играће се на стадиону ФК Чукарички.

Претходни текстТема дана | Звезда угостила децу са посебним потребама
Следећи текстНеђић: Заслужена победа