Шест медаља за боксере Црвене звезде на Првенству Србије

242

Првенство Србије у појединачној конкуренцији за сениорке и сениоре одржано је у Шапцу од 22. до 26. септембра, а боксери Црвене звезде освојили су 6 медаља.

Црвено-бели су се на најјачем националном појединачном такмичењу представили у одличном светлу и у финалу које је одржано на Тргу шабачких жртава освојили су две златне, једну сребрну и три бронзане медаље.

Шампион Србије у велтер категорији (до 67кг) постао је Вахид Абасов који је у финалу савладао клупског друга Огњена Вујичића који је тако освојио сребрно одличје. У истој категорији до бронзе је дошао и наш Урош Симјоновић.

Титулу првака Србије освојио је и Садам Магомедов који је славио у тешкој категорији (до 92кг).

Боксери Црвене звезде освојили су још две бронзане медаље и то у средњој категорији (до 75кг), Сандро Полетан и Дејан Дашић.

Хвала свима који су испратили овој догађај, веома битан за нас и наш бокс. Лично не могу да сакријем задовољство што сам део екипе која побеђује, која нема времена за пораз. С правом могу рећи да Звезда може бити поносна на сваког појединца који је са собом понео трофеј свог успеха. Две златне, једна сребрна и три бронзане медаље, срушиле су сваку сумњу у њихов успех. Био сам сигуран да ће бити овако, јер бескрајно верујем у ове сјајне момке и њихов квалитет. Поносан сам на целу екипу, на све што су показали и доказали… Хвала им на свакој капи зноја, на упорности, на успеху, на томе што смо постали богатији за 6 медеаља. Сигуран сам, и тврдим да ће свако следеће првенство бити још боље и успешније – истакао је Златко Дошљак, спортски директор Црвене звезде.

Ово такмичење је било и последње контролно и уједно изборно за најбоље боксере у Србији који ће представљати нашу земљу на Светском првенству које се одржава од 24. октобра до 6. новембра у Штарк арени у Београду. Црвену звезду ће на Светском првенству представљати Вахид Абасов и Садам Магомедов.

Честитамо нашим боксерима на успеху и желимо пуно среће на предстојећим такмичењима.

Претходни текстЈуниори финалом КУП-а Србије затворили летњу сезону
Следећи текстКатаи: Пријају голови, али победе су најважније