Лазетић стопама Јовића

51

Фудбалери Црвене звезде су ремизирали у 165. вечитом дербију (1:1) у оквиру деветог кола Суперлиге Србије, а шансу да наступи од старта другог полувремена добио је талентовани Марко Лазетић, који је одиграо веома добар меч и тако се нашао међу најмлађим фудбалерима који су играли највећу утакмицу српског фудбла.

Да Дејан Станковић има поверење у младе фудбалере који стасавају у црвено-белој Омладинској школи доказао је у 165. вечитом дербију. Играла су за наш тим чак тројица такозваних бонус играча, а на почетку другог дела игре на терен је изашао брзоноги нападач Марко Лазетић и тако се нашао међу играчима који још нису напунили осамнаест година, а играли су на вечитом дербију. Са 17 година, седам месеци и 29 дана Лазетић је одиграо сјајну утакмицу на гостујућем терену, учествовао у акцији код изједначујућег гола и правио „проблеме“ одбрани вечитог ривала.

Дуго је рекорд као намлађи учесник у дербију држао Дејан Станковић са 17 година и шест месеци, а надмашио га је Лука Јовић који је наступао са само 16 година, девет месеци и 25 дана. Иако Лазетић није најмлађи фудбалер у историји Црвене звезде који је наступао у највећој утакмици у српском фудбалу, може слободно да се повуче паралела између њега и Луке Јовића. Лазетић као и Јовић игра на позицији центарфора и доминира у омладинском фудбалу где постиже велики број голова, а својом конституцијом, хитрином и одличним дриблингом сигурно иде ка томе да постане велика будућност Црвене звезде и остави траг у свом вољеном клубу.

Лазетић, фудбалер рођен 2004. године, од када је дошао у Црвену звезду и обукао црвено-бели дрес одмах је показао о каквом се потенцијалу ради. Постизао је велики број голова за омладинску и кадетску селекцију нашег тима, а добре партије су га препоручиле за сениорски тим Графичара где је играо прошле сезоне под тренерском палицом Бошка Ђуровског и калио се у другом по реду такмичењу у нашој земљи.

Ове сезоне је прошао припреме са првим тимом Црвене звезде у Аустрији и полако је чекао своју шансу. Док је тренирао са првим тимом наступао је за омладинце где у прва три кола постигао четири поготка. За први тим је био стартер на мечу против Напретка на стадиону „Рајко Митић“ у домаћем шампионату, а онда на утакмици у оквиру другог кола квалификација за Лигу шампиону против Каирата, Лазетић је заменио Катаија у 78. минуту утакмице и на тај начин се златним словима уписао у историју нашег клуба као седми најмлађи дебитант у европским такмичењима. Фудбалер рођен у Београду се тако нашао међу легендама нашег клуба као што су Драган Џајић, Владимир Петровић, Бошко Ђуровски, Ратомир Дујковић, Зоран Филиповић, Дејан Стаковић…

Претходни текстТема дана | Звездина фан зона одушевила малишане
Следећи текстСписак играча за Омладинску Лигу шампиона