Звездини бисери – Омладинци чувају трон

33

У викенду за нама, талентовани фудбалери који стасавају у нашој Омладинској школи забележили су 10 победа и постигли 48 голова.

Омладинци Црвене звезде настављају са максималним учинком у првих пет кола, што их у потпуности одваја од свих осталих екипа у првенству. На домаћем терену савладана је екипа ТСЦ-а резултатом 4:1, а по два пута су погађали капитен Марко Ћурић и Марко Стојановић. Занимљива утакмица на теренима иза југа Маракане виђеђна је у суботу када су јуниори Графичара упркос голу заостатка успели да преокрену резултат против ОФК Београда. Изједначење је донео Лука Бековић, а сва три бода Балша Тошковић.

ОМЛАДИНСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 5. КОЛО:

1. Црвена звезда – 15 бодова, гол разлика 22:7

2. Партизан – 13 бодова, гол разлика 10:5

3. Графичар – 12 бодова, гол разлика 9:5

СТРЕЛЦИ: Марко Лазетић (Црвена звезда, 4 гола), Марко Стојановић и Александар Кахвић (Црвена звезда, 3 гола), Матеја Бојовић (Графичар, 3 гола).

Немилосрдни су били и кадети Црвене звезде и савладали нишки Раднички резултатом 5:1. Блистао је Матеја Бубањ са три поготка, а коначан резултат поставили су Андреј Шкобаљ и Алексеј Вукичевић. С друге стране, кадети Графичара нису наставили са максималним учинком, с обзиром да су одиграли без голова против Телеоптика.

КАДЕТСКА ЛИГА СРБИЈЕ, 5. КОЛО:

1. Чукарички – 15 бодова, гол разлика 27:5

2. Војводина – 15 бодова, гол разлика 18:5

3. Спартак – 15 бодова, гол разлика 13:7

4. Графичар – 13 бодова, гол разлика 23:3

5. Црвена звезда – 12 бодова, гол разлика 17:8

СТРЕЛЦИ: Стефан Видаковић (Графичар, 7 голова), Матеја Бубањ (Црвена звезда, 6 голова), Стефан Радујко (Графичар, 5 голова).

Фудбалери Графичара поражени су од Јавора на домаћем терену резултатом 1:2. Једини погодак у тиму Бошка Ђуровског постигао је Дејан Видић.

ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ, 7. КОЛО:

1. Младост НС – 17 бодова, гол разлика 6:1

2. Инђија – 16 бодова, гол разлика 12:4

3. Жарково – 16 бодова, гол разлика 11:3

——

15. Графичар – 4 бода, гол разлика 8:11 (утакмица мање)

СТРЕЛЦИ: Луис Ибањез, Никола Митуљикић и Дејан Видић (2 гола), Илија Бабић и Андрија Радуловић (1 гол).

Меч између млађих кадета Чукаричког и Црвене звезде је одложен, али су Графоси били веома распуцани против ОФК Београда и тријумфовали резултатом 3:0. Два пута се у стрелце уписао Марко Лазаревић, а једном је погодио и Стефан Гудељ.

Пионирска селекција Црвене звезде била је убедљива, те су савладали екипу Аде резултатом 9:0. По два поготка постигли су Страхиња Стојковић и Урош Ђорђевић, а уз то су се у стрелце уписивали и Адем Авдић, Лука Обрадовић, Игор Бубања, Василије Костов и Младен Грујић. Тријумф су забележили и пионири Графичара који су савладали Оле 4:3. Меч је са два поготка отворио Вук Бућковић, а победу су потврдили Стефан Петрењ и Марко Миљковић.

Млађи пионири Црвене звезде су такође били веома убедљиви и победили екипу Милутинца резултатом 9:0. Лука Зарић је постигао четири гола, пратили су га Алекса Дамјановић и Павле Штулић са два, док су Душан Јовичић и Леон Ивановић једном погодили. Три бода освојила је и селекција млађих пионира Графичара, с обзиром на то да су савладали новобеоградски Раднички резултатом 3:0. Два пута је погодио Немања Јевђић, а једном Лав Киш.

Убедљиви су били петлићи Црвене звезде и савладали Синђелић на гостовању са 6:0. Хет-трик забележио је Филип Димитријевић, гол мање постигао је Марко Јовановић, а тачку на меч ставио је Наум Перовић. Три бода су освојили и петлићи Графичара победивши Колубару са 2:1, а погађали су Вукша Милошевић и Милош Пјановић.

Претходни текстДраговић: Заслужили смо подршку против Вождовца
Следећи текстКвалификације за јуниорски КУП Србије