Драговић: Заслужили смо подршку против Вождовца

29

У највећој утакмици у српском фудбалу, у 165. вечитом дербију, као непрелазна препрека и стуб одбране нашег тима истакао се Александар Драговић који је био један од најбољих појединаца на мечу.

Лепо смо играли на дербију, мислим да су навијачи задовољни борбом и залагањем нас играча. Фалило нам је мало среће да победимо, али ми је драго што смо успели да залагањем и добром игром дођемо до изједначења. Наредна утакмица нас очекује већ за два дана на нашем највећем стадиону, на нашој Маракани. Не сумњам да ће навијачи дођи у великом броју на стадион, као што су то урадили када је била прослава рођендана стадиона, против Браге и сада на дербију. Њихова подршка нам доста значи и када се чује песма са трибина сви желимо да дамо максимум и оставимо срце на терену. Немамо пораз у лиги и желимо тако да наставимо серију тријумфа против Вождовца и да доносимо радост свим навијачима Звезде који нас ватрено бодре од почетка сезоне – рекао је Драговић.

Да је Александар Драговић био један од најбољих актера 165. вечитог дербија могли су да запазе сви навијачи нашег трофејног тима. Томе сведоче статистички подаци платформе ИнСтат према којим је бивши фудбалер Леверкузена, Лестера и Динамо Кијева забележио укупан индекс 295. Драговић је одиграо цео меч и за период од 90 минута игре освојио чак 80 посто дуела. Максималан учинак имао је у ваздуху где је имао шест од шест добијених дуела, а када су у питању дуели на травнатој површни стамени штопер је у пет наврата излазио као победник. Супериоран је био Драговић и у уклизавањима где је три пута стартовао на лопту и без фаула заустављао нападе ривала. Када је у питању изношење лопте и прецизна додавања штопер нашег тима је такође био веома запажен. Имао је Драговић 82 посто тачних пасова упућеним према саиграчима, а од тога три прецизна дуга додавања упућених према Катаију и Дионију, док је највише размењених пасова имао са Ераковићем и Кангом.

Од када је задужио дрес свог вољеног клуба и одиграо први меч на приремама у Аустрији против Штурма, одмах се могло приметити да је Драговић штопер на нивоу светске класе. Као прави лидер на терену командовао је одбраном Драговић у квалификацијама прво за Лигу шампиона, где је забележио једну асистенцију на мечу против Каирата, а потом у Лиги Европе. На четрнаест мечева, колико је наступао за Црвену звезду, репрезентативац Аустрије је показао доминацију у готово свим сегментима дефанзиве. Правовремени клизећи стартови, сјајно читање игре, одличан тајминг у скоку све су то карактеристике централног халфа који игра на врхунском нивоу.

Претходни текстНевена Наумчев и Милица Бојовић продужиле уговоре
Следећи текстЗвездини бисери – Омладинци чувају трон