Звездине голеаде против Вождовца

18

Црвена звезда ће у четвртак од 19 часова и 55 минута дочекати екипу Вождовца, а судећи по претходном сусрету на Маракани – биће голова.

Најубедљивија остварена победа претходне сезоне за наш тим била је управо против Вождовца. И оно што је интересантно, тај меч је одигран 20. септембра 2020. године, а овај ће бити годину и три дана касниије. Резултат је био 6:0, а погађали су: Дијего Фалћинели (2), Жељко Гаврић, Вељко Николић, Мирко Иванић и Милан Павков, а виђено је и мноштво лепих голова. Конкретно, погодак Жељка Гаврића је дефинитивно био један од најлепших претходне сезоне и сигурно је остао урезан у главама свим навијача нашег клуба. Управо се та утакмица у мору убедљивих победа издвојила, с обзиром то да је наш тим претходне сезоне у неколико наврата побеђивао са пет голова разлике, али је против Вождовца једини пут било шест.

Гледајући статистику, Црвена звезда има девет победа у низу против Вождовца и то уз гол разлику 28:5. То значи да наш клуб против Вождовца постиже више од три гола у просеку, а слично је и када се гледају мечеви на Маракани. Низ од осам победа на нашем стадиону је и даље на снази, као и гол разлика забележена у тим мечевима – 24:4. Све то указује да наш клуб постиже три или више гола у просеку против Вождовца, а да поготке примамо на сваком другом мечу.

Сјајни резултати у Лиги Европе, у којој је Црвена звезда прва у групи, као и чињеница да смо у Суперлиги још увек без пораза, указује на то да би што испуњеније трибине биле показатељ подршке изабраницима Дејана Станковића, а ту подршку они у потпуности заслужују. Заслужили су Катаи, Родић, Иванић и остале наше ведете да их громогласним аплаузом поздравимо на Маракани и покажемо им да смо уз њих, јер их чекају нови изазови, а зна се да су навијачи Црвене звезде били и остали – 12. играч.

Претходни текстКвалификације за јуниорски КУП Србије
Следећи текстМенталне игре вредне Евролигиног трофеја