Ватерполисти против Војводине на старту сезоне

41

У Кући ватерпола жребом је одређен распоред Суперлиге Србије за нову сезону. Старт је 6. октобра и у првом колу састаће се Црвена звезда – Војводина.

Лигашки део такмичења игра се по једнокружном систему, а након девет одиграних кола тимови ће се поделити у две групе, за пласман од 1. до 6. и 7. до 10. места. Други део такмичења почиње 15. јануара, тимови ће још једном одмерити снаге са ривалима из групе, с тим што ће заменити домаћинства.

Потом ће уследити плеј-оф који ће стартовати од четвртфинала, у две утакмице (2. и 5. март), уз учешће осам најбоље пласираних екипа. Полуфинална (16. и 23. март и евентуално 2. април) и финална серија (11, 18. и евентуално 22. јун) играће се на две добијене утакмице.

Новитет у систему такмичења јесте да се ове сезоне играју и мечеви за бронзу, као и пласман од 5. до 8. места. Последњепласирани тим испашће из лиге, док ће деветопласирани играти бараж са другим из Прве А лиге.

Црвену звезду у периоду од 4. до 6. кола очекује тежак распоред и дуели против Новог Београда, крагујевачког Радничког, а затим и први „вечити дерби“ у сезони.

У односу на протеклу сезону из Суперлиге су испали Бањица и Стари Град, а нови суперлигаши су Пролетер из Зрењанина и Валис. Титулу шампиона брани екипа Радничког из Крагујевца.

Комплетан распоред Црвене звезде погледајте у наставку.

  1. Црвена звезда – Војводина
  2. Наис – Црвена звезда
  3. Црвена звезда – Земун
  4. Нови Београд – Црвена звезда
  5. Црвена звезда – Раднички КГ
  6. Црвена звезда – Партизан
  7. Валис – Црвена звезда
  8. Црвена звезда – Пролетер
  9. Шабац – Црвена звезда
Претходни текстНа отварању нове сезоне Црвена звезда и Арт Баскет
Следећи текстМега боља од ослабљене Црвене звезде