Када је тешко – Катаи

40

Фудбалери Црвене звезде су савладали Брагу са 2:1 на стадиону „Рајко Митић“ у оквиру првог кола Лиге Европе. Гол одлуке у корист нашег тима постигао је Александар Катаи из једанаестерца, а крилни нападач црвено-белих је на тај начин дошао до бројке од девет датих голова од старта сезоне.

Александар Катаи од када је по други пут задужио дрес Црвене звезде одмах је показао своју класу и квалитет. Кренуо је фуриозно да ређа голове и асистенције, а бравурама против Слована из Либереца и Гента минуле сезоне је додатно потврдио свој надимак Магико. Прошле такмичарске године је постигао укупно 18 голова и забележио девет асистенција, а да га повреда није одвојила са зелених површина на дужи период засигурно би премашио учинак из првог мандата када је постигао 23 гола у сезони.

На почетку актуелне сезоне Катаи је наставио да „решета“ мреже ривала и за нешто више од месец дана постигао девет голова. Серију погодака отворио је против Каирата у оквиру другог кола квалификација за Лигу шампиона када се два пута уписао у стрелце. Прво је погодио мрежу тима из Казахстана веома прецизним ударцем са дистанце, а потом и из слободног ударца. После тог меча повремени репрезентативац Србије је тражио праву форму, а серија голова креће од плејофа за Лигу Европе. На сјајну асистенцију Милана Павкова, момак рођен у Србобрану, је погодио мрежу румунског представника у убедљивој победи Црвене звезде на Маракани. Потом је био стрелац против ТСЦ-а у домаћем првенству. Ушао је Катаи у другом полувремену и само после неколико минута игре на центаршут Гајића „закуцао“ лопту у мрежу тима из Бачке Тополе.

Уследио је реванш меч против Клужа у Румунији, а Александар Катаи је, након што је Дегенек оборен у казненом простору, преузео одговорност са беле тачке и погодио мрежу противника. Пети узастопни погодак Звездина „десетка“ постигла је против Чукаричког на Бановом Брду, а онда је Катаи са капитенском траком око руке био прецизан у два наврата против Пролетера у осмом колу Суперлиге Србије. На последњој утакмици коју је одиграо наш тим у оквиру групне фазе Лиге Европе Катаи је био стрелац против Браге из једанаестерца, а тај погодак у 85. минуту донео је нашем тиму важна три бода у борби за нокаут фазу другог по реду највећег такмичења у Европи.

Тиме је Александар Катаи стао на бројку од девет поготака у свим такмичењима, а на шест претходних мечева Црвене звезде постигао је укупно седам голова што је само показатељ да се Звездин крилни нападач налази у сјајној форми.

Претходни текстСтанковић: Оптимиста пред дерби
Следећи текстОмладинци чувају прво место