Црвена звезда убедљива против Панатинаикоса, брига Ерон Вајт

41

Кошаркаши Црвене звезда пласирал су се у финале турнира “Магента Спорт Куп” у Минхену пошто су у првој утакмици у Немачкој изванредном игром, посебно у другом полувремену убедљиво савладали Панатинаикоса резултатом 83:55 (14:19,18:16, 32:8 и 19:12).

За трофеј на овом престижном турниру црвено-бели ће се борити против бољег из утакмице Виртуса и Бајерна. Финална утакмица игра се у недељу од 18 сати у “Ауди Дому” у Минхену.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде која је меч практично добила сјајном трећом деоницом (32:8) био је Никола Калинић са 13 поена, 6 асистенција, Никола Ивановић ие убацио 12, Лука Митровић 12, док су најбољи скакачи били Кузмић са 7 и Волтерс са 6 скокова.

У трећој деоници коју су црвено бели доиграли без грешке, шут за два поена био је 12/12, док је тандем Калинић и Ивановић комбиновано убацио 15 поена…

Међутим, утакмица у Минхену оставља и горак утисак код свих којима је црвено бела боја при срцу, јер је Американац Ерон Вајт доживео повреду шаке и аркаде приликом једног врло неопрезног старта Окаро Вајта који је у контри потпуно неодговорно иницирао контакт и гурнуо Ерона Вајта приликом закуцавања.

Брзом реакцијом лекара клуба и организатора турнира, Вајту је одмах санирана повреда аркаде, док ће степен повреде шаке бити накнадно утврдјен, и о њој ће се клуб огласити чим буде имао све налазе лекара.

КК Црвена звезда: Лазаревић 7, Волтерс 7+6ск и 4 ас, Ускоковић, Давидовац 2, Митровић 11,Лазић 6,Калинић 13+6ас,Холинс 8,Ивановић 12,Вајт 9 + 5ск,Кузмић 6+7 ск, Цирбес 2.

Екипа Црвене звезде играла је ову утакмицу без Огњена Добрића и Марка Симоновића.

Претходни текстОмладинци сигурни на Бањици
Следећи текстПауза од шест недеља за Ерона Вајта, операција у Минхену