Армин најбољи Европљанин у бацању кугле на финалној Дијамантској лиги

52

Армин Синанчевић направио је највећи подвиг своје каријере. Освојио је треће место на финалном митингу Дијамантске лиге у Цириху хицем од 21.86 метра, што је само два центиметра мање од његовог државног рекорда.

Након финалног митинга понео је ласкаву титулу најбољег Европљанина, нашавши се иза олимпијског шампиона из Токија и светског рекордера у овој дисциплини, Американца Рајана Краузера, који је тријумфовао са 22.67 метра и поставио нови рекорд митинга.

Другу позицију заузео је његов сународник, Џо Ковач, са даљином од 22.29 метра.

Досадашњи рекордер Митинга, Томас Волш, завршио је такмичење на четвртој позицији са 21.61, што говори колику је сензацију направио Армин.

Синанчевић је сјајно отворио такмичење са 20.24, затим је већ у другом покушају пребацио 21 метар, што је чинио и у осталим исправим бацањима. Најдаљи је постигао у петој серији.

Трг у Секхазелојтену угостио је шесторицу најбољих ове сезоне. Заиста је напорно било држати константност у форми током целе сезоне. Велики успех постигао је дрим тим Перић – Синанчевић. Армин је готово на сваком такмичењу био раме у раме за светским рекордеро, олимпијским и светским шампионом, а на већини такмичења као најбољи Европљанин.

Претходни текстТема дана | Звездаши, проверите поштанско сандуче!
Следећи текстЗвезда убедљива у Пожаревцу