Упознајте Мидтјиланд

16

Фудбалери Црвене звезде ће 21. октобра од 18 часова и 45 минута одмерити снаге са екипом Мидтјиланда на гостујућем терену у оквиру трећег кола групне фазе Лиге Европе.

Дански представник се налазио у четвртом шеширу на жребу за групну фазу Лиге Европе и поред Црвене звезде, Браге и Лудогореца сачињава групу Ф. Мидтјиланд је овогодишње квалификације за Лигу шампиона започео против Селтика, који је у продужецима успео да савлада, али је у наредној рунди у борби за најелитније европско такмичење поражен од ПСВ Ајндховена. Претходне сезоне Мидтјиланд је у националном првенству био други са 43 освојена бода, док је прво место са само два бода више заузео Брондби. Сјајне резултате бележи Мидтјиланд од 2015. године од кад је освојио три трофеја у Данској. Одлични су били и на европској сцени неколико претходних година. После обезбеђеног такмичења у Лиги Европе у сезони 2015/2016, противник нашег тима у групи је претходне сезоне играо и групну фазу најелитнијег европског такмичења, што довољно говори да се ради о изузетно квалитетној екипи.

Од почетка сезоне Мидтјиланд је у домаћем првенству одиграо седам мечева и тренутно се налази на другој позицији са 14 освојених поена. Дански представник је остварио пет победа, али је и два пута поражен уз гол разлику 13:5. Први пораз претрпео је Мидтјиланд већ у првом колу од екипе Одензеа, док им је други пораз нанео Брондби у последњем одиграном колу пред репрезентативну паузу.

Велики хендикеп за екипу Мидтјиланда је свакако одлазак најбољег стрелца екипе из клуба Андерса Дрејера, који је постигао три гола у првенству од почетка сезоне и заблежио пет асистенција. Место најбољег стрелца по одласку Дрејера заузео је Евандер који је три пута ове сезоне успео да савлада противничке голмане. Стуб одбране чини капитен Ерик Свјатченко који наступа на позицији штопера, док је клуб недавно напустио један од стартера и веома значајан играч у одбрани данског тима Александар Шолц. Још један одлазак је био у редовима Мидтјиланда, клуб је напустио Оњека, али је данског представника појачао нападач Марони, који је најскупље појачање у историји Мидтјиланда. Данци су се појачали и на позицији штопера, Бразилац Жунињо ће бити један од стубова одбране, док ће у везном реду наступати још један Бразилац, а реч је о Чарлсу. Велики значај за тим Мидтјиланда има Систо, који покрива крилну позицију, док је у овом моменту најбољи играч Евандер који је у дански клуб стигао 2018. године.

Претходни текстТачно у 12!
Следећи текстБесплатно на прославу 58. рођендана Маракане