Рукометаши трећи у Горњем Вакуфу, следи 9. „Гужвин меморијал“

261

Рукометаши Црвене звезде Грунфос освојили су треће место на „Турниру пријатељства“ у Горњем Вакуфу-Ускопљу.

По повратку из Вршца црвено-бели су кренули у БиХ, драстично ослабљени неиграњем Ивана Хорвата и Марка Крсманчића, а у Горњи Вакуф-Ускопље нису отпутовали ни Бошко Маринковић, Урош Симић и Балша Стевовић.

Црвено-бели су у полуфиналу одмерили снаге са Коњухом из Живиница, који је био успешнији 29:27. Црвена звезда је лоше ушла у утакмицу што је екипа из Живиница искористила и стекла предност, коју је контролисала током већег дела меча. Бивши тим Жикице Милосављевића је на полувремену водио 13:11, да би Звездини рукометаши успели да се потпуно врате у меч до средине другог полувремена, (20:21). Ипак, уследило је неколико грешака које је Коњух искористио и задржао вођство до краја меча, 29:27. Звезда није успела да искористи три седмерца, неколико зицера и имала је велики број изгубљених лопти.

Најефикаснији је био Мирко Ђуровић са 7 голова, Радисав Лаковић је постигао 6, Виктор Матичић 5.

Црвена звезда Грунфос: Брети, Ђуровић 7, Шљукић 1, Петровић 3(1), Лаковић 6(4), Јовић, Атанасов, Мајес 1, Јелић, Вучићевић 3, Кикановић 1, Матичић 5(1), Лојаничић, Благојевић, Гемаљевић, Алавања. Тренер: Жикица Милосављевић.

У утакмици за треће место, Звезда је искалила бес и декласирала екипу Новог Пазара – 46:29 (23:16). Много боље, ангажованије, енергичније су ушли у меч црвено-бели и већ после пет минута наговестили тријумф против противника у групи А Аркус лиге.

Лука Кикановић је био веома шутерски расположен, постигао првих 5 од 6 голова. убрзо му се придружио и Виктор Матичић. Велики број голова Звезда је постигла из контранапада, а у наставку меча погађали су изабраници Милосављевића из свих позиција и били веома атрактивни. У стрелце су се уписали сви који наступали.

Најефикаснији са 12 голова и двоструким бројем асистенција био је Виктор Матичић, Лука Кикановић је постигао 9.

Црвена звезда Грунфос: Брети, Лојаничић, Кикановић 9(1), Шљукић 3, Атанасов 3, Лаковић 4, Јовић 2, Ђуровић 2, Мајес, Јелић, Петровић 3, Вучићевић 2, Матичић 12(3), Благојевић 3, Гемаљевић, Алавања 3. Тренер: Жикица Милосављевић

Већ по повратку из БиХ у понедељак, црвено-бели ће након малог одмора у среду наступати у Ваљеву на 9. меморијалном турниру „Никола Гужва Јевремовић“. Уз Црвену звезду и домаћина Металца учесници турнира биће Металопластика и Партизан.

Управо је „вечити ривал“ противник у полуфиналу од 18 часова, након дужег времена. Други полуфинални пар чине Металац и Металопластика, после званичног отварања турнира.

Утакмица за треће место (18.00) и финале (20.00) на програму су у четвртак. Црвена звезда Грунфос је у три наврата доносила пехар из Ваљева: 2014, 2017. и 2019. године.

Претходни текстРишаиро Живковић у Звезди
Следећи текстЗвездин напредак на Уефа листи – 41. место