У сусрет противнику – Чукарички

34

Фудбалери Црвене звезде сутра од 19 часова гостују Чукаричким у оквиру седмог кола Суперлиге Србије. Црвено-бели су у прошлом колу националног првенства славили код куће против ТСЦ-а, а овај сусрет дочекују након победе над Клужом и пласмана у Лигу Европе.

МЕЂУСОБНИ СУСРЕТИ

Против Чукаричког смо до сада одиграли 59 утакмица у свим такмичењима. Забележили смо 46 победа, четири ремија и девет пораза, уз гол разлику 142:47 у корист црвено-белих. Од почетка новог миленијума, Црвена звезда је одиграла 38 утакмица против “Брђана” и забележила је 28 победа, четири пута смо ремизирали и шест пораза, уз гол разлику 90:35 у корист нашег тима.

Најубедљивију победу у националном шампионату и једну од највећих у историји забележили смо управо против Чукаричког. Било је то у сезони 1996/97 када је Црвена звезда славила резултатом 8:1 головима Јовичића (3), Вулевића (2), Анића, Мићића и Мариновића.

Последња утакмица против „Брђана“ завршена је победом нашег тима резултатом од 2:0. Голове за црвено-беле постигли су Ел Фарду Бен и Александар Катаи.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Трибине популарне „Маракане“ су биле испуњене на лигашким мечевима против Војводине, Младости, Напретка и ТСЦ-а, као и против Каирата, Шерифа и Клужа у Европи. Наш клуб ће имати подршку најватренијих навијача и на гостовању Чукаричком. Карте се ће се продавати на благајни нашег стадиона сутра од 10 до 14х,

За све који неће бити у прилици да директно са стадиона на Бановом Брду бодре наш клуб, директан пренос утакмице седмог кола, између Чукаричког и Црвене звезде, можете да пратите на каналу Аренаспорт 1 од 18 часова и 55 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је у претходних пет утакмица у Суперлиги Србије забележила четири победе и реми. Изабраници Дејана Станковића су одиграли нерешено против Војводине у првој рунди, да би затим тријумфовали против Младости, Спартака, Напретка и ТСЦ-а, док је утакмица против Радника одложена. Црвено-бели су у узлазној форми о чему говори двострука победа над Клужом и пласман у Лигу Европе.

Што се тиче Чукаричког, налазе се на четвртом месту са учинком од три победе, једног ремија и једног пораза и укупно 10 освојених бодова.

РЕЧ ТРЕНЕРА

На Бановом Брду треба да покажемо тактичку зрелост и стабилност, и да демонстрирамо квалитет. Да на ентузијазам и мотив младе екипе Чукаричког одговоримо жељом и хтењем и да завршимо овај први циклус на прави начин. Доцић је један од најбитнијих играча у њиховом тиму. Та вертикала Шапић-Доцић-Кајевић, а у последње време и Јовановић, носи тај тим. Поред њих, увек има младих играча који имају неспорни квалитет и таленат. Пуни су спортске дрскости и брзине кроз фреквенцију и динамику, као и транзицији у промени поседа лопте код Савића и Јанковића, а исто тако и у средини терена код Ковача и Лукића. Цео тим зна шта хоће и најозбиљније се за то спремамо – рекао је помоћни тренер црвено-белих Небојша Милошевић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи противнички играчи су капитен Марко Доцић, Асмир Кајевић, Стефан Шапић и Срђан Мијаиловић и Срђан Јовановић, које је и Небојша Милошевић апострофирао као носиоце игре популарних “Брђана”. Ту је и десни бек Миладин Стевановић, који је био члан омладинске репрезентације која је 2015.године освојила титулу светског првака, као и штопер Дарко Пушкарић, дугогодишњи играч у Суперлиги. По крилу дејствује брзоноги Сенегалац Н’Диаје. На голу је млади Ђорђе Петровић који је улива сигурност екипи коју однедавно предводи Саша Илић.

СУДИЈА МЕЧА

Главни судија је Милош Милановић, а помоћни су му Јован Грујић и Оливер Петровић. Четвти судија је Јован Шегрт, а у ВАР соби седеће Лазар Лукић.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Петак:

18:00 ТСЦ – Младост 2:1

Субота:

15:25 Нови Пазар – Металац 2:0

17:30 Радник – Спартак 1:2

Недеља:

16:00 Напредак – Војводина

21:00 Партизан – Раднички Ниш

Понедељак:

17:55 Пролетер – Раднички 1923

20:00 Вождовац – Колубара

Претходни текстСтанковић пресудио Земуну
Следећи текстЧукарички – Црвена звезда 1:2 (0:1)