Чукарички – Црвена звезда 1:2 (0:1)

53

Фудбалери Црвене звезде савладали су Чукарички у гостима са 2:1 у оквиру седмог кола Суперлиге Србије. Црвено-бели су у потпуности контролисали утакмицу свих 90 минута и заслужено стигли до тријумфа головима Милана Павкова и Александра Катаија.

Чукарички – Црвена звезда 1:2 (0:1)

Стадион: “ФК Чукарички“.

Гледалаца: 2.000.

Стрелци: Јовановић у 89.минуту за Чукарички, а Павков у 40. и Катаи у 57.минуту за Црвену звезду.

Судија: Милош Милановић.

Жути картони: Рогановић (Чукарички), Родић (Црвена звезда).

Чукарички: Мићовић, Доцић, Јовановић, Радојичић (од 67. Роган), Танасијевић (од 67. Дрезгић), Кајевић (од 75. Чолић), Чоловић (од 46. Савић), Шапић, Јанковић, Рогановић, Лукић (од 67. Ергелаш).

Резерве: Петровић, Роган, Ракоњац, Баић, Кемпбел, Ергелаш, Дрезгић, Савић, Н’Диаје, Чолић.

Црвена звезда: Борјан, Ераковић, Дегенек, Драговић, Родић (од 81. Станић), Саного, Канга (од 86. Николић), Иванић (од 74. Крстичић), Бен, Катаи (од 81. Срнић), Павков (од 86. Диони).

Резерве: Гордић, Гајић, Панков, Крстичић, Фалко, Петровић, Станић, Николић, Диони, Срнић, Гобељић.

Од самог почетка утакмице црвено-бели су покушавали да наметну свој ритам кроз висок проценат поседа лопте и контролу игре. Прва опасна ситуација у шеснаестерцу домаћих одиграла се у осмом минуту када је Бен извео корнер, Мићовић врховима прстију успео да одбије лопту до Катаија који је изблокиран. У 11.минуту узвратио је Чукарички преко Кајевића који је захватио волеј и по земљи шутирао, али је Борјан био одлично постављен. Два минута касније, Црвена звезда је имала нову повољну шансу. Бен је центрирао у „срце“ казненог простора, један дефанзивац Чукаричког одбио лопту до Дегенека, који је са руба шеснаестерца сјајно покушао из полу-волеја, али је Мићовић добро интервенисао.

Није се стишавала теренска иницијатива нашег тима, а у 20.минуту поново изванредна комбинација екипе Дејана Станковића. Родић је прецизно центрирао, Павков грудима спустио лопту за Иванића који је лобовао голмана домаћих, али је Шапић главом избацио лопту у корнер и спречио погодак. Тежиште игре је константно било на половини „Брђана“, а у 33.минуту добра акције, у којој су учестововали Саного и Канга, који је проследио за Катаија, чији је ударац искоса са леве стране био непрецизан. Четири минута доцније, Катаи је опет био на левом боку, али је његов шут завршио у наручју Мићовића. У 40.минуту црвено-бели су повели. Канга је пробио по десној страни, компјутерски прецизно центрирао за Павкова који је „закуцао“ главом лопту у мрежу – 0:1.

И у другом полувремену, нису смањивали ритам фудбалери нашег тима. Већ у другом минуту наставка, Канга је оштро „тукао“ са дистанце право у чувара мреже Чукаричког. Уследила је игра између два шеснаестерца претежно на средини терена, без озбиљнијих налета и једне и друге екипе, све до 57.минута. Катаи је прошао по левом боку, шутирао право у Мићовића, лопта се поново одбила до Звездиног „Магика“ који је из другог покушаја матирао голмана домаћих – 0:2. Четири минута касније, Павков је послао сјајан пас за Иванића који се нашао „очи у очи“ са Мићовићем који је одбранио његов покушај, а у наставку акције Канга је одбијену лопту послао преко гола.

Црвено-бели су у потпуности контролисали утакмицу, а у 69.минуту поново је Канга запретио са дистанце, али је шут Звездиног Габонца завршио поред гола. У 77.минуту, поново је наша „осмица“ био у колосалној прилици, али је изблокиран у последњем тренутку. Шансу у последњих десетак минута добио је млади Станић који је у два наврата озбиљно запретио, али без поготка. Чукарички је у 89.минуту стигао до гола. Дегенек се оклизнуо, Чолић узео лопту, вратио за Јовановића који из непосредне близине погађа мрежу – 1:2. Тај гол није унео зебњу у редове црвено-белих, већ су остали максимално прибрани и мирно привели утакмицу крају забележивши тако пету победу у првенству.

Претходни текстУ сусрет противнику – Чукарички
Следећи текстСтанковић: Тактичка перфекција