Станковић: Велики успех за клуб

23

Црвена звезда се пласирала пети пут заредом у групну фазу европског такмичења, а тренер Дејан Станковић изнео је своје утиске након реванш сусрета са Клужом, у ком је наш клуб славио укупним резултатом 6:1.

Честитам момцима и задовољан сам приступом и нисмо дошли овде да се бранимо, већ да идемо на позитиван резултат. Одиграли смо добру утакмицу и понављам, ово је велики успех за клуб. Хвала навијачима који су превалили толико километара и опет смо се осећали као код куће. Црвена звезда игра већ пету годину заредом групну фазу европског такмичења и ја мислим да је то озбиљан успех, поготово што ће Лига Европе бити много квалитетнија ове сезоне – рекао је Станковић.

Тренер Црвене звезде је истакао да је позитивно размишљање најважније за добру атмосферу.

– Осмех је најбитнији, та енергија позитивна и имам још много да пружим. Волим и поштујем клуб, свој стручни штаб, и једног дана када не буде тог осмеха, онда ће бити другачије. Без њих не бих могао ништа, без штаба који сјајно ради. Треба бити реалан, ми смо имали нестварни и надреални притисак који нигде нисам видео. Много тога је било незаслужено, али Клуж је сјајна екипа и изненадили су претходних година многе великане, тако да сам поносан на своје момке због приступа који су имали. Ово је велика и дупла победа.

Станковић се није обазирао на противнике на сутрашњем жребу истакавши да је ово велики успех за све у клубу.

– Чека нас репрезентативна обавеза, момци једва чекају да се мало одморе и добро је да се заврши ова летња лига. Увек може и боље и горе. Нека дође било ко, нама је загарантовано шест утакмица у Европи који пуно значе клубу и навијачима. Тако да без обзира на име противника, ми немамо шта да изгубимо и желимо да пружимо спектакл нашим навијачима. Што се тиче Лиге шампиона, немам никакав жал због тога. Срећан сам због уласка у Лигу Европе и остварили смо велики циљ и ништа ми неће покварити задовољство због тога. Цео пакет игара у овој сезони ме је обрадовао. Од 14 утакмица које смо одиграли, и све је на њима за коментар и дискусију. Једва смо чекали да се заврши ова мини летња лига и показали смо да можемо да се носимо са огромним притиском.

Шеф струке црвено-белих је истакао да су осећања увек јака и да се то видело на крају утакмице.

Понела ме је емоција због тога што знам да смо били изложени великом притиску, али то је оно што значи пуно за одрастање и ојача нас све заједно као групу. Обожавам Црвену звезду, прославио сам успех са навијачима уздигнуте главе – подвукао је Станковић.

Претходни текстДегенек: Настављамо да радимо
Следећи текстМркела: Испунили смо циљ