Клуж – Црвена звезда 1:2 (1:1)

34

Фудбалери Црвене звезде савладали су Клуж у реванш сусрету плеј-офа Лиге Европе – 2:1. Поготке су постигли Александар Катаи из једанаестерца и Милан Павков, те ће црвено-бели по пети пут заредом играти групну фазу неког европског такмичења.

Клуж – Црвена звезда 1:2 (1:1)

Стадион: „Константин Радулеску“.

Гледалаца: 7.000.

Стрелци: Паун у 34.минуту за Клуж, а Катаи у 4. (из једанаестерца) и Павков у 53.минуту за Црвену звезду.

Судија: Мајкл Оливер (Енглеска).

Жути картони: Сигурјонсон, Родригез (Клуж), Дегенек, Родић, Саного, Драговић (Црвена звезда).

Црвени картон: Родригез (Клуж).

Клуж: Арлаускис (од 46. Балградеан), Манеа, Чуботарију, Граовац, Камора, Деак (од 66. Кипчу), Родригез, Сигурјонсон, Костаке (од 73. Костаке), Дебељух (од 73. Алибек), Паун.

Резерве: Балградеан, Хиндрих, Омрани, Кипчу, Латовљевић, Тахири, Петрила, Гусума, Алибек, Систор, Иту.

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Дегенек (од 66. Панков), Драговић, Родић, Саного (од 76. Петровић), Бен, Канга, Иванић (од 66. Крстичић), Катаи (од 73. Николић), Павков (од 73. Диони).

Резерве: Поповић, Гордић, Гајић, Бабић, Панков, Крстичић, Петровић, Николић, Ераковић, Диони, Срнић, Крстовић.

Одмах на почетку утакмице, црвено-бели су запретили из корнера. Дегенек је фаулиран и судија Оливер је показао на белу тачку. Катаи је био сигуран извођач – 0:1. Рано вођство подстакло је Црвену звезду да настави са нападима и високим процентом поседа лопте. Изабраници Дејана Станковића су потпуно контролисали игру, а Клуж није успевао да створи дужи и опаснији напад. Прва прилика за Клуж догодила се у 23.минуту, када је Деак шутирао са десетак метара, али је Милан Борјан фантастично интервенисао. После уводне иницијативе нашег тима, уследила је нешто мирнија фаза утакмице када се играло углавном на средини терена без изгледних ситуација пред голом, све до 34.минута када су Румуни поравнали резултат. Паун је центрирао за Дебељуха, који је са метар успео да убаци лопту у мрежу – 1:1. Није изједначујући погодак домаћих пореметио концепцију игре црвено-белих. Затворили су игру у везном реду и наставили са држањем лопте у поседу. Покушали су у два наврата преко контра напада, али Иванић и Бен нису били концентрисани приликом завршног паса.

Од старта другог полувремена Црвена звезда је наставила да диктира темпо и у 53.минуту поново дошла до предности. Балградеан је погрешио у предаји лопте и послао је право „у ноге“ Павкову који је са око 25 метара погодио празну мрежу – 1:2. Након тога, Клуж је створио две велике шансе, али је Милан Борјан сјајно реаговао у оба случаја. У 62.минуту, Драговић је стартовао на Дебељуха и судија је поново свирао пенал, овога пута за Клуж. Деак је шутирао, али је Звездин капитен поново био на висини задатка. Минут касније, могло је да буде 3:1, када се Катаи ушуњао иза противничке одбране, Родић на време упутио пас, али уместо да заврши акцију пробао је да проигра Бена испред кога је у последњем тренутку интервенисала одбрана Клужа. Уследио је период игре у коме су црвено-бели имали апсолутну теренску иницијативу. Најпре је Канга „тукао“ са 30 метара, али је лопта прохујала поред гола. Само три минута доцније, изванредна комбинација Бена по десној страни, али се Диони није снашао у шеснаестерцу. У 84.минуту Петровић је „пуцао“ са дистанце, али је поред гола прошла изнад пречке. Није се зауставила Звездина навала, а изузетну шансу имао је Диони у 88.минуту. Бен је додао до Канге, који је маестрално проследио до Француза који је погодио пречку. До краја утакмице, није било већих узбуђења, те је српски шампион забележио још једну победу и пласирао се у групну фазу Лиге Европе.

Претходни текстПрипреме црвено-белих у сликама
Следећи текстЗвезда у Лиги Европе!