ИН МЕМОРИАМ: Милан Лане Гутовић

61

Један од доајена српског глумишта и декларисани навијач Црвене звезде – Милан Лане Гутовић,  преминуо је у 75. години живота.

Популарни Лане је преминуо на ВМА у Београду, а примљен је у болницу са симптомима корона вируса. Гутовић је рођен на Умци 11. августа 1946. године Дипломирао је глуму на Академији за позориште, филм, радио и телевизију у Београду. Иза себе је оставио и велики број филмских улога, међу којима су у „Лаф у срцу“, „Тесна кожа“, „Мајстор и шампита“, „Шпијун на штиклама“, а најупамћенији остаће по улози Срећка Шојића у поменутој „Тесној кожи“, а потом и у тв-серији „Бела лађа“; која је била својеврсни наставак култног филма. Глумио је и у серијама као што су „Отворена врата“, „Дипломци“, „Бољи живот“, „Метла без дршке“.

Током своје каријере добио је више награда, међу којима су Стеријина награда, Награда “Раша Плаовић”, Награда “Зоран Радмиловић”, “Златна арена”, Златни ћуран за животно дело…Од филмских награда Милан Гутовић има два признања „Цар Константин“ за улоге у филмовима „Условна слобода“ и „Седам и по“.

Његова реченица којом је показао наклоњеност и љубав ка нашем клубу је сада већ постала и култна, а она гласи – Постоје неке ствари које су свима познате, а једна од тих ствари је да је Звезда најбоља!

Нека му је вечна слава!

Претходни текстЗвезда одрадила тренинг у Клужу
Следећи текстИза југа Маракане – Звезда оаза репрезентативаца