Црвена звезда и Специјална Олимпијада и даље један тим

47

КК Црвена звезда мтс и Специјална Олимпијада Србије настављају своју изузетно успешну сарадњу, која без прекида траје од сезоне 2014/2015 и у сезони 2021/2022!

Идеја КК Црвена звезда била је, а и данас је иста – да подигне свест о друштвеној одговорности и у заједницу интегришу они који су, потпуно неправедно, и неоправдано врло често на маргини друштва.

Наставком сарадње наша мисија се наставља на велико задовољство КК Црвена звезда!

Наш клуб је већ годинама предводник друштвено-одговорног понашања и деловања у друштву, а наша мисија осим терена наставља се и поред њега са циљем да подигнемо свест о људима који својим истинским квалитетима заслужују много бољи статус од оног који добијају.

КК Црвена звезда мтс подсећа да је у сарадњи са нашим вишегодишњим партнером Специјалном Олимпијадом Србије претходних година кроз бројне акције и манифестације, уз учешће бројних играча и чланова клуба, тренера и чланова млађих селекција и ККЖ Црвена звезда, али и кроз заједничке тренинге, утакмице и радионице, користила је, и користиће и убудуће снагу свог бренда, клуба и кошарке како би начинили још један битан корак ка интегрисању у заједницу чланова СО Србије.

Наш клуб велику помоћ и разумевање има и од стране нашег вишегодишњег партнера Евролиге.

Са поносом подсећамо да је КК Црвена звезда мтс вишегодишњи учесник „ONE Team“ акција Евролиге и пројеката КК Црвена звезда који су се реализовали под називом: „IDEA Play 4 Glory“, „IDEA Finish Line“, „Learning2Play“, „Real Champions“ – кошаркашка лига у колицима, „Play, run and have fun“. Поносни смо и на све акције које смо заједнички реализовали и у доба пандемије путем онлине платформи, а велику пажњу добила је акција “Together we stand, togehther we can” која је уз помоћ свих првотимаца нашег клуба реализоавана у децембру 2020.године у јеку пандемије вируса Ковид 19.

Годинама са великим успехом организујемо и утакмице Евролиге “ONE Team” које су биле посвећена управо подизању свести и бољем положају особа са посебним потребама:

Филип Сунтурлић директор КК Црвена звезда мтс:
-Рад и сарадња са Специјалном Олимпијадом је велико задовољство за нас, као и податак да смо током сарадње која траје већ 8 година постигли резултате који су очигледно. На првом месту у бољем разумевању и прихватању прихватању особа са посебним потребама, које су саставни део нашег друштва. Ако смо макар за један проценат подигли ту свест – онда је наша мисија успешна. Подсетићу да смо у претходном периоду покушавали, и верујем успели, кроз бројне акције и наше првотимце – амбасадоре, тренере, радионице, утакмице, тесну сарадњу са Евролигом, којој је овај пројекат од интегралне важности за инклузију особа са посебним потребама. Сарадња са Специјалном Олимпијадом Србије донела је много тога доброг и деци, Црвеној звезди и на првом месту друштву и средини у којој живимо и радимо. Зато са истим еланом настављамо и у наредној сезони.

Нови уговор и наставак сарадње значе и наставак наших напора и рада заједно са Специјалном Олимпијадом на обострано задовољство!

Претходни текстИза југа Маракане – Звезда оаза репрезентативаца
Следећи текстАња Кујунџић и Андреа Томовић на списку кадетске репрезентације