Станковић: Постараћу се да не буде опуштања

38

Црвена звезда ће сутра од 20 часова и 30 минута гостовати Клужу, у оквиру реванш меча плеј-офа квалификација за Лигу Европе. Упркос томе што је први сусрет завршен резултатом 4:0 у корист нашег тима, шеф стручног штаба Дејан Станковић позива на опрез.

Када играш против озбиљног клуба са богатом историјом као што је Клуж, онда мораш фоксурирано да уђеш у утакмицу. Имамо повољан резултат, али мора да буде прави приступ од првог минута, јер представљамо Звезду и не желим неке непредвиђене сценарије. Улазимо са најјачим снагама у меч. Свакако је боље доћи са 4:0, него 0:0, али то неће променити наш однос према утакмици. Не смем да дозволим играчима да се опусте. С обзиром на то како гледам на Звезду и колико је поштујем, то не могу да допустим. Тако да, сви морају да размишљају по принципу да нема опуштања – почео је Станковић.

Осврнуо се шеф стручног штаба нашег тима и на први меч који је наш клуб завршио у своју корист резултатом 4:0.

– Сматрам да је Клуж одлична екипа, али смо се и ми и они нашли у чудној ситуацији после испадања из квалификација за Лигу шампиона. Они под тим притиском, нису урадили оно што су замислили, али моје поштовање према њима је огромно. Добра су екипа, али резултат је плод нечега што смо ми замислили и демонстрирали на терену током свих 90 минута. Одиграли смо добру утакмицу, тако треба да изгледа наш тим. Не мислим да је разлика у квалитету четири гола у нашу корист, али похвале мојим момцима који су одлично играли.

Интересантно је да је шеф стручног штаба нашег тима својевремено наступао са једним фудбалером Клужа, а реч је о Денису Алибеку, а незаобилазно питање за румунске медије био је и коментар о Кристијану Кивуу, легенди тамошњег фудбала.

– Алибека знам из Интера, био је велики таленат тада. Ушао је са клупе у Београду и показао колико је добар играч. Што се Кивуа тиче, он има огроман потенцијал као тренер. Деца су ми прошла омладинску школу Интера, знам како се ради, све је то феноменално.

Постоје одређени кадровски проблеми са повредама.

– Фалко има руптуру мишића, све смо пробали, али не иде, недостаје нам више времена. Слично је и са Дегенеком, урадили смо све што је могуће. Видећемо…Играће уколико буде могао. Такође и Драговић има малу руптуру мишића. Остали су спремни. Нема разлога за калкулације, ми на европским утакмицама треба да изгледамо феноменално, тако да ротирања неће бити, једино ако нас стање наших играча примора или услови на тако нешто.

У менталитету нашег тренера Дејана Станковића није да се брани или размишља о поразу.

– Нећемо бранити 4:0 и не размишљам о поразу. Ми смо спремили утакмицу тако да идемо на позитиван резултат, а то је нешто што не би утицало на менталитет мојих играча. Не желимо да будемо подређени и да се бранимо, али ако будемо морали, радићемо то организовано. Ипак, није ми старту такво размишљање. Урадићу све да играчи буду максимално концентрисани. Не могу да их лажем и кажем да је 0:0 или 0:1 била прва утакмица, али треба да будемо искусни, паметни и директни. Нема опуштања, постараћу се да тога не буде, а ипак ако дође до тога – реаговаћу. Желимо да будемо организовани и пожртвовани. Таленат долази после тога и он не сме да буде на првом месту. Желимо конкретност као у Београду.

За крај, говорио је и о условима у Румунији.

Јуче је и у Београду било свеже, тренирали смо на 20 степени. Услови су добри, али смо се навикли на све. Претходних месец и по дана играмо на температурама које су преко 35 степени. Сада је права фудбалска клипа, енглеска…И боље је тако – закључио је Станковић.

Претходни текстТалентовани Марко Шаренац нови члан јуниора Црвене звезде
Следећи текстЗвезда одрадила тренинг у Клужу