Лазетићеве бравуре у победи омладинаца

39

Јуниори Црвене звезде су убедљиво савладали ИМТ на гостовању са 8:1 у оквиру другог кола Омладинске лиге Србије. Изабраници Марка Неђића су били веома расположени и ефикасни на овом сусрету, а голове за наш тим су постигли Марко Лазетић који се у три наврата уписао у стрелце, док су по једном били прецизни Мирко Николашевић, Михајло Милосавић, Виктор Радојевић, Никола Станковић и Лука Бошковић.

ИМТ – Црвене звезда 1:8 (1:4)

Терен: Стадион „ИМТ“.

Судија: Никола Радаковић.

Стрелци: Марко Лазетић у 17, у 43. (из једанаестерца) и 48, Мирко Николашевић у 6, Михајло Милосавић у 45, Радојевић у 51, Станковић у 61. и Бошковић у 78. минуту за Црвену звезду, а Немања Радојевић у 15. минуту за ИМТ.

Жути картони: Виктор Радојевић (Црвена звезда).

ИМТ: Трајковић (од 45. Марковић), Ђокић (од 76. Илић), Мићић, Савић, Басекић, Јовановић, Тимофеев, Остојић, Сумидац (од 82. Николић), Радојевић (од 45. Радовановић), Божић.

Црвена звезда: С. Маринковић, Мимовић, Пантић, Мелентијевић, Радојевић (од 65. Голдин), Ћурић, Стојановић, Станковић (од 71. Брајић), Милосавић (од 45. Пиргић), Лазетић (од 65. Кахвић), Николашевић (од 65. Бошковић).

На старту су кренули офанзивно црвено-бели и повели већ у шестом минуту меча. Лошу интервенцију у дефанзивној линији ИМТ-а искористио је Мирко Николашевић и из тешке позиције послао лопту иза леђа Трајковића за 1:0. Иако су наши јуниори имали теренску иницијативу и већи посед, домаћи тим је успео да изједначи резултат у 15. минуту голом Радојевића. Само два минута након примљеног гола Звезда је поново дошла до предности. Шутирао је Виктор Радојевић са ивице казненог простора, а најбоље се у казненом простору ривала снашао Лазетић који је „окренуо“ свог чувара, а затим „закуцао“ лопту у мрежу. Наставили су да прете црвено-бели, опробао је свој ударац у неколико наврата Марко Стојановић, али промене резултата није било. Играо се 43. минут када је Лазетић одлично прошао по левом боку, ушао у казнени простор, дриблингом преварио Ђукића који је на непрописан начин зауставио нашег нападача, а главни арбитар је показао на белу тачку. Лазетић је преузео одговорност извођења пенала и веома прецизним ударцем савладао Тајковића. У самом финишу првог дела игре поново је Лазетић пробио на левој страни, нанизао неколико противничких играча, а затим несебично асистирао Михајлу Милосавићу коме није било тешко да убаци лопту у мрежу за 4:1.

У другом полувремену наш тим је потврдио доминацију из првог дела игре и брзо стигао до поготка. Играо се 48. минут када је Николашевић послао одлично додавање према Лазетићу, који је изашао у ситуацију „један на један“ са противничким голманом прецизно погодио даљи угао постигао хет-трик на овом сусрету. Три минута након поготка Лазетић се поново нашао у улози асистента, овог пута је атрактивно преварио двојицу дефанзиваца ИМТ-а, а затим асистирао Виктору Радојевићу чији је ударац био неодбрањив за Марковића за 6:1. Мирно су чували лопту црвено-бели у наставку игре, а у 61. минуту Никола Станковић и Стефан Пиргић су одиграли дупли пас, а Звездин „првотимац“ је веома прецизним ударцем постигао свој први погодак ове сезоне у Омладинској лиги Србије. У 78. минуту Пиргић је центирао са левог бока, а са неких 15 метара од гола ривала шутирао је волеј ударцем Лука Бошковић и сјајним голом поставио коначан резултат на овом сусрету те измамио аплаузе свих присутних на стадиону. Наредну утакмицу наши јуниори ће играти наредног викенда када ће дочекати Земун на свом терену у оквиру трећег кола националног шампионата.

Претходни текстСтанковић: Победа уз снагу и енергију навијача
Следећи текстКрстичић: Публика нам даје снагу