У сусрет противнику – ТСЦ

44

Фудбалери Црвене звезде ће сутра од 18 часова дочекати ТСЦ на стадиону „Рајко Митић“ у оквиру шестог кола Суперлиге Србије, након што су убедљиво савладали Клуж са 4:0 у оквиру плеј-офа за Лигу Европе.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Против ТСЦ-а смо до сада одиграли пет дуела. Први пут састали смо се у Купу Србије 21. новембра 2018. године када је наш тим са тренерске позиције предводио Владан Милојевић. Црвено-бели су тријумфовали против тада члана Прве лиге Србије резултатом 4:1. Голове на том мечу постигли су Никола Стојиљковић, Дејан Јовељић и Вељко Симић који је погодио мрежу два пута.

На последњем сусрету ове две екипе, победу је однела Црвена звезда резултатом 3:1. На мечу одиграном прошле сезоне у оквиру 25. кола Суперлиге Србије у Бачкој Тополи, наш тим је славио головима Милана Павкова који се два пута уписао у стрелце и Гелора Канге, док је за тада домаћина једини гол постигао Ненад Лукић из једанаестерца.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Продаја улазница за дуел између Црвене звезде и ТСЦ-а је доступна онлајн, такође сви навијачи могу купути карте на благајнама стадиона данас до 19 сати, док ће у суботу продаја трајати од 10 часова па све до почетка сусрета. Директан пренос утакмице шестог кола националног шампионата можете да пратите на каналу Аренаспорт1 са почетком у 18 часова. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше првотимце и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је тренутно остварила три победе и један реми у домаћем шампионату. Црвено-бели имају један меч мање у односу на остале екипе с обзиром да је утакмица између нашег клуба и Раника из Сурдулице одложена. На последњем мечу који је наш тим одиграо, изабраници Дејана Станковића су убедљиво савладали Клуж са 4:0 на популарној „Маракани“ и на тај начин обезбедили себи повољан резултат пред реванш меч у Румунији.

ТСЦ је у овом тренутку најбоље пласирана екипа на табели. На пет одиграних мечева забележили су четири победе и један нерешен резултат. Редом су савладали Нови Пазар, Металац, Колубару, Раднички из Ниша, док су ремизирали против Радничког 1923. Екипа из Бачке Тополе је показала изузетну ефикасност од старта сезоне где су укупно постигли 16 голова, али такође и мале проблеме у дефанзивној линији с обзиром да су на пет утакмица примили седам голова.

РЕЧ ТРЕНЕРА

Првенство је тек почело, а ми смо имали један кикс који треба да исправимо. ТСЦ је тренутно први на табели, што довољно говори каква су екипа. Ући ћемо у утакмицу максимално, схватити их озбиљно и очекујем да ћемо забележити победу. Јачина и заштитни знак ТСЦ-а је група. Мада се више бавимо тиме како ћемо ми играти. Честитао бих нашим играчима на утакмици против Клужа, поготово после критика које су доживели од медија. Посебно је тешко победити толиким резултатом у било којој фази, а камоли у плеј-офу и заиста им свака част на томе – рекао је Милијаш.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

На голу ТСЦ-а сигуран је искусни тридесетчетворогодишњи Ненад Филиповић који је на две утакмице од почетка шампионата успео да сачува своју мрежу нетакнутом. Најефикаснији фудбалер нашег будућег ривала јесте крилни нападач Ђуро Зец који је од старта шампионата постигао пет голова, одмах га прати офанзивни везни фудбалер Михајло Бањац који се у стрелце уписао три пута, а у четири наврата је спајао саиграче са голом што га чини и најбољим асистентом екипе из Бачке Тополе. ТСЦ се појачао у дефанзивној линији доласком Аранђела Стојковића из Војводине и Леандра Пинта из Пролетера, док Младен Крстајић не може више да рачуна на Ненада Лукића и Борка Дуроњића који су напустили клуб.

СУДИЈА МЕЧА

Правду на дуелу између Црвене звезде и ТСЦ-а делиће Милан Митић, док ће му крај аут линија помагати Чедомир Андрејић и Милоје Милићевић. У ВАР соби ће седети Александар Живковић и Милован Ристић.

ОСТАЛИ ДУЕЛИ:

Петак:

-18:55 Младост – Радник
-21:00 Металац – Вождовац

Субота:

-16:55 Раднички 1923 – Чукарички

Недеља:

-16:30 Војводина – Нови Пазар
-18:00 Спартак – Напредак
-21:00 Колубара – Партизан

Понедељак:

-17:30 Раднички Ниш – Пролетер

Претходни текстЕвропска ефикасност на „Маракани“
Следећи текстЛазар Ђоковић велико појачање за јуниоре Црвене звезде