Европска ефикасност на „Маракани“

29

Црвена звезда је у три европске утакмице ове сезоне на свом стадиону показала изразиту ефикасност постигавши укупно 10 голова.

У реваншу другог кола квалификација, црвено-бели су славили против Каирата резултатом 5:0. Ношени подршком најмлађих звездаша, наш тим је показао огромну енергију и остварио убедљив тријумф. Мрежу Казахстанаца тресли су двоструки стрелац Александар Катаи, Луис Диони, Мирко Иванић и Филипо Фалко.

Уследио је меч са Шерифом на коме су наши фудбалери постигли један погодак преко Луиса Дионија. Колико су голгетерски расположени на свом стадиону, изабраници Дејана Станковића потврдили су поново у плеј-офу за Лигу Европе када су приредили још једно незаборавно вече свима којима је црвена и бела боја у срцу. Румуни су испраћени са четири поготка у мрежи – 4:0. Гол Клужа погађали су Милан Павков, Александар Катаи, Ел Фарду Бен и Мирко Иванић.

Црвена звезда је надвисила свог противника у свим сегментима игре. Оно што посебно може да радује је проценат искоришћених шанси на сусретима у Београду, јер су црвено-бели успевали да против Каирата и Клужа, теренску иницијативу и створене прилике претворе у поготке.

Претходни текстМилијаш: Максимално на ТСЦ
Следећи текстУ сусрет противнику – ТСЦ