Станковић: Показали смо за који се грб боримо

52

Фудбалери Црвене звезде су савладали екипу Клужа убедљивим резултатом (4:0) на домаћем терену у оквиру првог меча плеј-офа за пласман у групну фазу Лиге Европе, а шеф стручног штаба Дејан Станковић изнео је прве утиске по завршетку меча.

Резултат је велики и плод једне конкретне и организоване игре, на нашем стадиону се увек иде на победу. Резултат је јак, презадовољан сам како смо стајали на терену и како је то изгледало, из доста јаких дуела смо излазили као победници, то је оно што направи разлику на једној оваквој утакмици. Воља, жеља, хтење, инат је оно што доводи до победа, и уз све оно што смо прошли опет смо показали за који се грб боримо – истако је чеф стручног штаба Дејан Станковић.

Осврнуо се шеф стручног штаба и на екипу Клужа.

– Клуж је искусна екипа, давали смо голове на време, када се утакмица ломила, хвала на фер борби, коректној утакмици између два квалитетна тима.

Истакао је Станковић да је и више него задовољан како су његови момци изгледали на терену.

– Победа је плод колективне игре. Не бих никог посебно издвајао, деловали су као тим, дали један за другог све. Препоштени су не бих никог издвојио данас су заједно функционисали феноменално. Не видим зашто не би наставили овако, иако ја нисам правио драму, континуитет је важан, идемо даље спремамо се за ТСЦ.

Говорио је шеф стручног штаба нашег тима и о повреди Милоша Дегенека.

– Дегенек је стегао зубе и прошлу утакмицу и ову, важност, интензитет, напор, осетио је оштар бол у задњој ложи. Урадићемо све да га опоравимо, сутра ради магнетну резонанцу, он је један велики професионалац и неко ко никад не одустаје и ако буде било промил шансе да игра он ће сигурно играти. Добро велико прво полувреме је одрађено, требају нам сви момци и за реванш, као и за ТСЦ. Идемо даље, оптимиста сам.

Истакао је Станковић да су његови изабраници у правим моментима постизали голове.

Видели сте и ову утакмицу, ломила се у датим моментима, после првог гола смо се мало повукли, у правим моментима давали голове, били директни, конкретни. Имамо велике шансе да идемо даље и да играмо и пету годину заредом групну фазу Европе што није мала ствар – закључио је Станковић.

Претходни текстДраговић: Победа за навијаче
Следећи текстТерзић: Хвала звездашима на великој подршци