Јуниори Србије вицешампиони Европе, сребро и за Теодоровића

47

Мушка селекција Србије у конкуренцији до 18 година освојила је друго место и сребрну медаљу на Екипном првенству Европе. За Србију је наступао и тенисер Црвене звезде Петар Теодоровић, а у саставу су били још и Хамад Међедовић и Марко Топо, превођени савезним тренером Арсенијем Златановићем.

Победоносни низ започели су у Чешкој у квалификацијама, наставили на финалом такмичењу у Риму, све до финала у коме су били десетковани стомачним вирусом, али нису одустали. Борили су се до самог краја херојски против Француза и претрпели пораз од 0:3 и тиме понели наслов вицешампиона Старог континента.

Вољом жреба наши момци су у првом колу у Риму одмерили снаге са репрезентацијом Украјине и победили 3:0 (Марко Топо – Артем Подорожњи 6:3, 6:0, Хамад Међедовић – Вјачеслав Биелински 6:4, 3:1 предаја Украјинца, дубл: Теодоровић, Топо – Максимчук, Подорожњи 6:3, 6:2).

Уследило је полуфинале против екипе Хрватске и победа 2:1 (Марко Топо – Лука Микрут 6:0, 6:3, Хамад Међедовић – Мили Пољичак 6:0, 6:0, дубл: Теодоровић, Топо – Микрут, Содан 0:6, 6:0, 6:10), а затим и финале са Француском (Марко Топо – Ђовани Мпетши Перикард 3:6, 4:6, Хамад Међедовић – Артур Филс 3:3 предаја Хамада, дубл: Топо, Теодоровић – Филс, Перикард 3:6, 0:6.

Тениску репрезентацију Србије у Риму је дочекао, угостио и бодрио на мечевима амбасадор наше земље у Италији Његова екселенција Горан Алексић.

Претходни текстПосле 616 дана, Звездини навијачи поново у Европи
Следећи текстСинанчевићу 7. место у финалу Олимпијских игара