Лазетић седми најмлађи дебитант

36

Талентовани нападач Марко Лазетић ушао је на терен у 78. минуту уместо Александра Катаија у убедљивој победи нашег тима над Каиратом резултатом 5:0 и тако постао седми најмлађи фудбалер који је наступио за Црвену звезду у европским такмичењима.

Интересантно је да је Лазетић заузео седмо место и на листи најмлађих дебитаната у свим такмичењима када је са 16 година, 10 месеци и седам дана заиграо против Рада. Сада, богатији за шестомесечно искуство у сениорском фудбалу, с обзиром на позајмицу у Графичар, добио је фудбалер рођен 2004. године прилику да са 17 година, шест месеци и шест дана заигра и на једној европској утакмици за наш клуб. Лазетић је постао и најмлађи фудбалер у историји нашег клуба који је заиграо у најелитнијем европском такмичењу, додуше у квалификационој рунди.

Феноменалан осећај и драго ми је што сам један од најмлађих дебитаната. Мени је свака утакмица за Звезду посебна, небитна је и узрасна категорија и такмичење, уживам да носим црвено-бели дрес. Утакмица је била одлична, надиграли смо ривала и заслужено прошли даље. Атмосфера такође, за памћење. Деца су била феноменална, без престанка су навијали и једва чекам да истрчим пред пуну Маракану – закључио је Лазетић.

Листа најмлађих европских дебитаната у Звезди:

1. Филип Јанковић – 16 година, шест месеци и 10 дана

2. Дејан Станковић – 16 година, 10 месеци и осам дана

3. Драган Џајић – 17 година и месец

4. Владимир Петровић – 17 година, два месеца и 27 дана

5. Бошко Ђуровски – 17 година, три месеца и 13 дана

6. Ратомир Дујковић – 17 година, три месеца и 30 дана

7. Марко Лазетић – 17 година, шест месеци и шест дана

8. Лука Јовић – 17 година, шест месеци и девет дана

9. Милко Ђуровски – 17 година, седам месеци и пет дана

10. Зоран Филиповић – 17 година, седам месеци и 24 дана

Претходни текстКако је Звезда направила спектакл са 20.000 деце
Следећи текстЗвезда ТВ | То су наша крила