У сусрет противнику – Каират

33

Фудбалери Црвене звезде сутра од 20 часова и 30 минута на стадиону „Рајко Митић“ дочекују екипу Каирата у оквиру реванш меча другог кола квалификација за Лигу Шампиона.

МЕЂУСОБНИ ДУЕЛИ

Црвена звезда се до сада два пута састајала са Каиратом. Први двомеч са овим тимом црвено-бели су одиграли у сезони 2002/2003, а тада је наш тим са тренерске позиције предводио бивши ас Црвене звезде Зоран Филиповић, а укупан резултат је био 5:0. У првом сусрету Звезда је гостовала, а резултат је био 2:0 у корист нашег тима.
У реваншу на нашем највећем стадиону црвено-бели су однели рутинску победу са 3:0 головима Ивана Гвозденовића, Михајла Пјановића и Радована Кривокапића. Други сусрет између Звезде и Каирата је одигран 2015. године. Славио је тим из Казахстана укупним резултатом 4:1, а једини гол на овом двомечу за црвено-беле је постигао Вукан Савићевић.

Прошле недеље Црвена звезда се састала са Каиратом у борби за најелитније такмичење. На утакмици, која је одиграна 21. јула у Алматију у 16 часова по нашем времену, победу је однео домаћин са 2:1. Реванш меч између ова два ривала заказан је за сутра са почетком од 20 часова и 30 минута.

БУДИТЕ УЗ ЗВЕЗДУ

Одлуком УЕФА приступ навијача на утакмици између Црвене звезде и Каирата неће бити дозвољен, али ће дечаци и девојчице старосног узраста до 14 година смети да присуствују утакмици уз пратњу једне одрасле особе. Наш клуб је већ организовао долазак малишана из свих крајева Србије, тако да се очекује да ће трибине популарне „Маракане“ бити пуне у складу са епидемиолошким мерама и прописима УЕФА. Сви навијачи који неће бити у прилици да испрате меч наших првотимаца уживо моћи ће да гледају дирактан пренос реванш утакмице другог кола квалификација за Лигу шампиона на каналу Аренаспорт 1 са почетком у 20 часова и 30 минута. Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше играче и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Црвена звезда је од старта овогодишње сезоне одиграла три меча и забележила по један тријумф, реми и пораз. На последњој утакмици против Младости из Лучана, пред више од 12.000 навијача, црвено-бели су остварили победу прелепим поготком Мирка Иванића и на тај начин уписали прва три бода у националном шампионату. Наш тим полако хвата форму за густ распоред који очекује наше првотимце наредних месеци, а оно што може да радује Дејана Станковића јесте да ће поново моћи да рачуна на све фудбалере пред овај дуел.

Првенство Казахстана је почело у марту ове године, а Каират заузима трећу позицију на табели иза Тобола и Астане. Иако је Каират био резултатски бољи у првој утакмици одиграној у Казахстану, тим из Алматија је у викенду за нама доживео пораз на свом стадиону од екипе Турана (1:0) у оквиру казахстанског купа. Такође, Кирил Кекер неће моћи да рачуна на голмана Покатилова и најновије појачање, а уједино и стрелца у првом мечу, Маки Бањака који су заражени корона вирусом. Жуто-црни су допутовали два дана раније у Београд како би се привикли на временску разлику и што боље спремили за реванш.

РЕЧИ ДЕЈАНА СТАНКОВИЋА

Ако будемо на нивоу који се очекује од нас, неће бити проблема. Извукли смо доста ствари из прве утакмице које нису функционисале и које нећемо поновити сутра. Прошле године када смо играли квалификације за Лигу Европе смо прижељкивали реванш. Тада је био један меч, без поправног. Ове године имамо шансу да на нашем стадиону исправимо ситнице које смо направили у Казахстану – рекао је Станковић.

НАЈБОЛЈИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Најбољи играч Каирата је искусни центарфор Вагнер Лав који је постигао десет голова ове сезоне, а исто толико је погодака забележио млади Артут Шушаначев. Хосе Канте, који је био стрелац за Каират у првом мечу против Црвене звезде, је најбољи асистент екипе из Алматија, а уједино је трећи стрелац на клупској листи са девет голова. Највећи хендикеп за Каират биће изостанак голмана Покатилова. Поред тога Кирил Кекер неће моћи да рачуна на капитена Гарфужана Сујумбајева, који је био асистент Хосе Кантеу код првог гола Каирата против нашег тима. У дефанзивној линији сигурни су српски интернационалац Раде Дугалић и десни бек Дино Микановић. Црногорски репрезентативац Небојиша Косовић се повредио у првој утакмици ова два ривала и морао је раније да напусти терен.

СУДИЈА МЕЧА

Главни судија биће Андрис Треиманис, из Летоније, а помагаће му Харалдс Гудерманис и Алексејс Спасјониковс. Треиманис је већ десет година интренационални судија и има богато искуство, али спада тек у трећу категорију судија на УЕФА листи. Неколико пута је водио правду на мечевима Лиге Шампиона и Лиге Европе, а судио је на Мундијалу за играче до 17 година, у Бразилу 2019. године.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Среда:

-19:00 Нефчи-Олимпијакос
-19:00 Шериф-Алашкерт
-19:30 Клуж-Линколн
-19:45 Митиленд-Селтик
-20:00 Галатасарај-ПСВ
-20:00 Лудогорец-Мура
-20:15 Јанг Бојс-Слован
-20:30 Спарта Праг-Рапид

Претходни текстСтанковић: Идемо по пролаз
Следећи текстМајдов без борбе за медаљу