Црвена звезда – Младост 1:0 (1:0)

53

Фудбалери Црвене звезде савладали су лучанску Младост у оквиру другог кола домаћег шампионата – 1:0. Изабраници Дејана Станковића су доминирали током свих 90 минута, а стрелац победоносног поготка у последњим тренуцима првог полувремена био је Мирко Иванић.

Црвена звезда – Младост 1:0 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Гледалаца: 12.427.

Стрелци: Иванић у 45.минуту.

Судија: Милош Милановић.

Жути картони: Родић, Бабић (Црвена звезда), Ламбулић, Тумбасевић (Младост).

Црвена звезда: Борјан, Ераковић (од 70. Дегенек), Панков (од 73. Бабић), Драговић, Родић, Саного, Канга (од 85. Крстичић), Фалко (од 85. Бен), Иванић, Катаи, Диони (од 70. Крстовић).

Резерве: Гордић, Бабић, Дегенек, Крстичић, Павков, Станић, Николић, Бен, Срнић, Бакајоко, Крстовић.

Младост: Миловић, Јовановић, Тумбасевић, Кос (од 76. Ивановић), Ламбулић (од 76. Јојић), Мићевић (од 90. Н. Жунић), Баха, Радивојевић, Цветковић, Лековић, Милошевић.

Резерве: Самчовић, Максимовић, Ивановић, Кијевчанин, Бабић, Јојић, Н. Жунић, Перовић, Гордић, Селенић, Ф. Жунић.

Кренули су офанзивно изабраници Дејана Станковића од самог почетка. Иванић је одиграо одличан дупли пас са Дионијем, који му је петом вратио лопту. Потом је Иванић снажно шутирао, али изнад пречке. Наставили су да нападају црвено-бели, а игра се одвијала искључиво на половини Младости. У петом минуту, Диони се добро окренуо на левој страни и центрирао, али је одбрана Лучанаца одбила лопту у корнер. Два минута касније опасан налет нашег тима. Фалко је запретио ударцем искоса са десне стране, али је Миловић био добро постављен.

Катаи је у два наврата прошао кроз средину, а оба пута је заустављен прекршајем. У 15.минуту Фалко је врло прецизно извео корнер, највиши у скоку је био Ераковић који је главом шутирао поред стативе. Три минута након тога, Диони је био у прилици. Изванредно је примирио лопту и „распалио“ по њој искоса са десне стране, али је голман гостију успео то да одбрани и избаци у корнер. Ударац из угла извео је Канга, који је центрирао право у „срце шеснаестерца“, главом је покушао поново Диони, али изнад оквира гола. Црвена звезда је нападала у таласима, а у 21.минуту опет је гол „висио у ваздуху“. Фалко је упутио центаршут по земљи. До лопте је дошао Диони, „оставио“ за Санога који је оштро шутирао, али далеко преко гола.

У 29.минуту могли су Станковићеви пулени до поготка. Родић је врхунски центрирао, а Драговић скочио, али је шутирао у наручје Миловића. Гости су покушали шутем Тумбасевића са 25 метара, но Борјан је сигурно интервенисао. Дитирали су наши фудбалери темпо, а у 41.минуту је Катаи после индивидуалне акције, упутио пројектил ка голу Лучанаца, али је лопта закачила Лековића и отишла у корнер. Таман када су сви помислили да ће се на одмор отићи без голова, Катаи и Иванић су одиграли маестралну комбинацију, а Звездина „четворка“ је натрчала и у пуном трку пласирала лопту у доњи десни угао гола Младости – 1:0.

Црвено-бели су у истом ритму наставили и у другом полувремену. Посед лопте и теренска иницијатива, али без конкретности у завршници. У 55.минуту Фалко је „носио“ лопту неких 20-ак метара, асистирао до Канге, који је из центаршута пребацио на другу стативу за Родића. Наш бек је вратио лопту у казнени простор, а читаву акцију је крунисао Фалко поготком, али је помоћни судија сигнализирао офсајд и на семафору је остало 1:0. Свега пет минута доцније, Катаи је направио изузетно добар продор по левом боку, предриблао Цветковића и снажним ударцем погодио спољни део мреже. У 69.минуту Канга је „тукао“ на препознатљив начин, али је лопта прохујала поред гола.

Уследио је нешто мирнији период игре у коме се играло махом на половини Младости, али без изгледније ситуације за погодак, све до 80.минута. Фалко је кренуо кроз средину, сачекао Катаија који је трчао иза њега и правовремено га упослио, а Звездин „Магико“ оштро шутирао, али право у руке чувара мреже гостију. Држали су конце изабраници Дејана Станковића, а нова повољна прилика за наш тим догодила се у 83.минута, када је Фалко на проигравање Дегенека, „пуцао“ право у голмана. Катаи је у последњим минутима регуларног дела опробао свој ударац још једанпут погодивши Миловића који је био сигуран. У трећем минуту судијске надокнаде покушао је Иванић шутем са дистанце, али није био прецизан и остало је 1:0, чиме је Црвена звезда остварила прву победу у овој сезони.

Претходни текстРума срдачно поздравила Звездин караван
Следећи текстСтанковић: Победа уз пуно тензије и емоције