Каират – Црвена звезда 2:1 (1:0)

38

Фудбалери Црвене звезде поражени су у Алматију од Каирата резултатом 2:1 у оквиру првог меча другог кола квалификација за Лигу шампиона.

Каират – Црвена звезда 2:1 (1:0)

Стадион: Централни стадион у Алматију.

Гледалаца: 4.500.

Стрелци: Канте у 24. и Бањак у 79.минуту за Каират, а Микановић (аутогол) у 57.минуту за Црвену звезду

Судија: Хамит Умит Мелер (Турска).

Жути картони: Шушеначев, Буранчијев, Бањак (Каират), Катаи, Борјан (Црвена звезда).

Каират: Покатилов, Микановић, Дугалић, Алип, Сујумбајев (од 46. Буранчијев, а од 76. Аликулов), Пољаков, Косовић (од 12. Вороговски), Ховханисјан, Шушеначев (од 67. Бањак), Канте, Лав.

Резерве: Аликулов, Бањак, Буранчијев, Сејдамет, Улшин, Устименко, (Вороговски).

Црвена звезда: Борјан, Гајић, Драговић, Панков, Родић, Саного, Крстичић, Иванић (од 67. Канга), Бен (од 90. Фалко), Катаи (од 84. Бакајоко), Павков (од 46. Диони).

Резерве: Поповић, Бабић, Дегенек, Бакајоко, Канга, Фалко, Диони, Петровић, Николић, Гаврић, Ераковић, Срнић.

Први опасан налет имао је домаћи тим одмах на старту меча. Ховханисјан је после продора изашао сам испред Борјана, али је наш чувар мреже фантастично реаговао и одбио лопту у корнер. Узвратили су црвено-бели у шестом минуту. Катаи је пронашао Гајића на десном боку, а у наставку акције, Бен је шутирао право у Покатилова. Након овог покушаја, играло се углавном између два шеснаестерца, без изгледнијих прилика. Такав однос снага трајао је све до 21.минута. Гајић је „носио“ лопту по десној страни, послао дубинску лопту ка Бену који је оборен у казненом простору, али је судија показао да се игра настави.

Каират је повео три минута касније. После корнера, највиши у скоку био је Канте и главом „закуцао“ лопту у мрежу – 1:0. Црвено-бели су се брзо прибрали након примљеног гола. У 28.минуту Иванић је направио слалом по левој страни, центрирао у „срце шеснаестерца“, али Павков није стигао до лопте. Уследила је неповезана игра на обе стране. Екипе нису успевале да организују дуже нападе, те није било опаснијих прилика по гол. Поново су се стабилизовали изабраници Дејана Станковића, а у 41.минуту имали су најбољу ситуацију за погодак. Крстичић је проиграо Катаија који се убацио по левој страни, али је Звездин Србобранац изблокиран и лопта је отишла у корнер.

Друго полувреме отворила је Црвена звезда одличним нападом. Катаи је сјајно дотурио до Родића који је оштро центрирао ка Дионију. Голман Каирата је одбио лопту на ногу Крстичићу који је пуном снагом шутирао, али преко пречке. У 54.минуту Звездин „Магико“ је још једанпут прошао кроз средину, упутио ударац са 20 метара, али поред гола. Два минута касније, наш тим је изједначио. Иванић је послао компјутерски прецизно додавање ка Гајићу, који је по земљи центрирао. На лопту је стартовао бек Каирата Микановић и послао је у сопствену мрежу – 1:1. Наставили су офанзивно наши фудбалери и агресивно нападали последњу линију казахстанског представника, али је фалило мирноће у завршном пасу. Уследила је фаза игре у којој су обе екипе биле деконцентрисане и без праве прилике, све до 73.минута. Поново је Крстичић био у изванредној прилици, али је његов шут изблокиран. Четири минута доцније Канга је „тукао“ са 20 метара, а Покатилов крајњим напорима успео да обрани ударац. У 79.минуту Каират је дошао до другог поготка. Закаснила је одбрана црвено-белих са офсајд замком, а Бањак на асистенцију Вороговског матирао Борјана – 2:1. До краја меча црвено-бели су пробали да поравнају резултат. Фалко је у првом минуту надокнаде предриблао једног дефанзивца Каирата, али Диони није дошао до лопте и остало је 2:1.

Претходни текстКомеморација Ненада Стекића
Следећи текстСтанковић: У Београду на победу