У20 Првенство Европе: Тијана 17-та, Богдан 26.

35
Естонски Талин овогодишњи је домаћин најбољих јуниора Европе. Тијана Јапунџић и Богдан Видојковић атлетичари Црвене звезде који су изборили пласман за ово такмичење.

Тијана се нашла у друштву најбољих четристометрашица. У квалификацијама је истрчала 55.18 секунди, резултат вредан новог личног рекорда и четврте позиције у групи. Нажалост он није крунисан проласком у полуфинале, за само једну стотинку.

Снажно сам кренула први део трке и покушала да одржим јак ритам што сам дуже могла. Драго ми је што сам успела на великом такмичењу да истрчим лични рекорд и још више се приближим резултату од 54 секунде – рекла је Тијана.

После дужег времена Србија, али и наш клуб, имала је представника у дисциплини 110 метара препоне.

Богдан је такође био врло близу пролакса у полуфинале. Резултат од 14.25 секунди сврстао га је на друго место испод листе за пролазак. У својој квалификационој групи завршио је на шестој позицији.

Све је било како треба до осме препоне, коју сам закачио и изгубио ритам, пропустивши тако да истрчим лични рекорд и уђем у полуфинале – рекао је Видојковић.

Лични рекорд младог препонаша је 14.14 секунди, што му је обезбедило и учешће на Светском првенству за јуниоре у Кенији у наставку сезоне.

У наредном периоду ме чека кратак опоравак после којег крећем са припремама и подизанјем форме за још важније такмичење – истакао је Богдан.

Тијана је на крају заузела седамнаесту, а Богдан двадесет шесту позицију у Европи.

Честитамо на сјајним резулататима и жалимо што мало више спортске среће није било на страни наших атлетичара. Честитамо и њиховим тренерима Мирјани Стојановић и Младену Гајићу на уложеном труду.

Претходни текстПовратак кући после 380 дана
Следећи текстАБА – Црвено-бели отварају нову сезону против Сплита