Повратак кући после 380 дана

39

Освојена дупла круна, пролаз у шеснаестину финала Лиге Европе и још многобројни други моменти из прошле сезоне будили су понос и срећу код свих навијача Црвене звезде који нису били у прилици да буду на трибинама. Памтиће звездаши 16. јул 2021. засигурно по једној ствари, а то је повратак кући. Навијачи познати као дванаести играч нашег тима вратили су се у великом стилу и приредили спектакл за памћење, уз истакнуту велику захвалност играчима на учињеном у претходних годину дана.

Тачно 380 дана прошло је од тренутка када се песма звездаша орила стадионом „Рајко Митић“. После готово незамисливе пандемије корона вируса која нас је задесила у пролећном делу сезоне 2019/20 заљубљеници у црвено-беле боје, као и целокупна звездашка јавност били су принуђени да свој вољени клуб бодре ван трибина.

Последња утакмица одиграна уз присуство публике на нашем стадиону била је против Пролетера када су црвено-бели прославили освајање 31. титуле шампиона Србије. Управо тај меч одигран је после двомесечног карантина, међутим због све лошије епидемиолошке ситуације у земљи навијачи Црвене звезде били су принуђени да једну од најуспешнијих сезона нашег тима у којој су освојили дуплу круну и играли нокаут фазу Лиге Европе прате путем телевизијских преноса. И поред видног недостатка подршке црвено-бели су одиграли сезону из снова и из дана у дан радовали све оне којима је црвено-бела боја у срцу.

Вест која је се дуго ишчекивала стигла је на стадион „Рајко Митић“ пред почетак сезоне. Одлука којом је дозвољено да 50% капацитета стадиона „Рајко Митић“ буде испуњено звездашима изазвала је еуфорију код свих. После дугог ишчекивања дошла је утакмица првог кола Суперлиге Србије, и поред јаке кише која је падала пред почетак и у току меча звездаши су показали своју величину и готово испунили дозвољен број места. Посећеност је била на завидном нивоу, тачно 20.361 навијач нашег клуба је био на трибинама. Невероватна подршка и песма звездаша није престајала током читаве утакмице, а кореографија која је припремљена личила је на оне које наш стадион красе током највећих европских мечева. Песма навијача, права фудбалска атмосфера и подршка коју су заљубљеници у црвено-беле боје пружали будила је емоције код свих присутних. Ужелели су се звездаши фудбала, стадиона „Рајко Митић“ и свега онога што Црвену звезду чини клубом какав јесте, а више је него јасно било да је сада све на свом месту и да се наш дванаести играч вратио.

Навијачи Црвене звезде оправдали су сва очекивања и показали да су управо они тај део слагалице који нам је фалио претходне сезоне, а следећа прилика да заједно бодримо нашу Црвену звезду је управо утакмица против Младости из Лучана када ће капије стадиона „Рајко Митић“ бити поново отворене за све оне којима је црвено-бела боја у срцу.

Звездаши хвала и видимо се!

Претходни текстИН МЕМОРИАМ – Милан Живадиновић
Следећи текстУ20 Првенство Европе: Тијана 17-та, Богдан 26.