Црвена звезда – Војводина 0:0

50

Фудбалери Црвене звезде ремизирали су са Војводином у првом колу домаћег првенства – 0:0. Изабраници Дејана Станковића су доминирали током свих 90 минута, нападали и стварали прилике, али нису имали среће у завршници и сусрет је окончан без погодака.

Црвена звезда – Војводина 0:0

Стадион: ,,Рајко Митић“.

Гледалаца: 20.361.

Судија: Лазар Лукић.

Жути картони: Родић, Крстичић, Фалко (Црвена звезда), Буснић, Н. Симић (Војводина)

Црвена звезда: Борјан, Гајић (од 46. Бакајоко), Драговић, Бабић, Родић (од 75. Ераковић), Саного (од 46. Канга), Крстичић, Иванић, Бен (од 71. Фалко), Катаи, Крстовић (од 75. Павков).

Резерве: Поповић, Панков, Канга, Павков, Фалко, Петровић, Станић, Николић, Ераковић, Диони, Бакајоко.

Војводина: Н. Симић, Бјековић (од 29. Цуцин), Деветак, Стевановић, Ковачевић, Човић, Топић (од 61. Максимовић), Буснић, Новевски (од 82. Бастајић), В. Симић, Мркаић (од 61. Зукић).

Резерве: Вуклиш, Максимовић, Зукић, Милетић, Јеличић, Цуцин, Стојсављевић, Бастајић, Кабић.

Пре почетка сусрета Мирку Иванићу је уручен трофеј „Бора Костић“ за најбољег стрелца у претходној сезони.

Кренули су офанзивно фудбалери нашег тима од самог старта. У другом минуту, Катаи је приграо Иванића на левој страни, који је сјајно прошао и упутио центаршут у „срце шеснаестерца“, али Саного није успео главом да је захвати на најбољи начин. Само минут касније, Катаи је убацио лопту у шеснаестерац. Она се одбила до Бена, а затим и до Иванића, али је одбрана Војводине успела да је избаци у поље. У четвртом минуту нови опасан налет црвено-белих. Бен је оштро шутирао са ивице казненог простора, али преко пречке. Наставили је Црвена звезда да притиска последњу линију Новосађана. Катаи је направио слалом по левом боку, предриблао двојицу противничких играча, али се лопта на крају одбила у корнер.

Десети минут донео је изузетну комбинацију изабраника Дејана Станковића. Саного је послао паралелу ка Иванићу који је правовремено одиграо за Бена. Репрезентативац Комора је „оставио“ лопту за Крстовића чији је ударац изблокиран. Атаци наших фудбалера настављени су у таласима, а игра се одвијала искључиво на половини гостију. Београђани су имали иницијативу и висок проценат поседа лопте, али је фалио завршни пас. Дефанзивни блок Војводине био је веома густо постављен, те су црвено-бели покушавали да пронађу пукотину до гола. На нову изледну прилику чекало се до 29.минута. Крстовић је украо лопту Цуцину, проследио ка Родићу који искоса са леве стране шутирао, али право у наручје голмана Симић. Минут доцније, прва шанса на мечу за Новосађане. Пробао је Мркаић са ивице казненог простора, али је Борјан успео да из два покушаја отклони опасност.

У 32.минуту одлична ситуација за наш тим. Катаи је бриљантно „провозао“ комплетну одбрану гостију и „заврнуо“ на пенал. Лопта се након дуела Бена и Деветка одбила до Крстичића који је снажно шутирао, али је чувар мреже Војводине успео да интервенише. Одмах у следећем нападу, наша екипа је поново запретила, али је ударац Иванића са неких 15-16 метара отишао право у руке голмана Симића. У 43.минуту најбоља прилика у првом делу сусрета. Катаи је још једном сјајно прохујао по боку, овај пут десном, шутирао у голмана. Лопта се након његовог покушаја, одбила до Бена, који је прецизно „тукао“, али је погодио стативу. У следећој акцији, Катаи је послао пројектил са 20 метара, али поред гола. Последње секунде првог полувремена могле су довести до промене резултата. Поново је популарни „Магико“ био у главној улози, али је лопта после његовог шута прохујала поред стативе и на одмор се отишло без голова.

Екипа Дејана Станковића је наставила у истом ритму и у другом полувремену Само што се „бубамара“ закотрљала са центра, Иванић је фантастично прошао по левој страни и оштро шутирао. На путу до гола, лопта је погодила Крстовића и умало завршила у мрежи. У 51.минуту изванредна шанса за Црвену звезду. Расположени Катаи је после продора по левом боку, центрирао на другу страну. Лопту је захватио Иванић, вратио до Бена који је са свега неколико метара пребацио читав гол. Шест минута касније, опет је Бен био у шанси. Родић је центрирао по земљи, наш офанзивац „пуцао из прве“, али је поново био недовољно прецизан. Уследио је мирнији период игре, све до 66.минута. Још једанпут је Родић упутио солидан центаршут, скочио је Катаи, али је лопта одтишла поред гола.

Офанзива црвено-белих донела је још једну феноменалну шансу у 73.минуту. Крстичић је „носио“ лопту, ушао у шеснаестерац, послао додавање ка Крстовићу, али млади Подгоричанин није успео да упути ударац. Изабраници Дејана Станковића су наставили да доминирају у сваком сегменту игре. У 83.минуту Канга је врхунски извео ударац из угла, а Ераковић је главом послао лопту поред десне стативе. Само два минута је требало нашој екипи да створи још једну колосалну шансу. Катаи је по ко зна који пут продирао по левој страни, сјајно уочио Павкова, али је центарфор из Бегеча шутирао право у Симића. Финиш дуела довео је до нових узбуђења пред голом гостију. Најпре је Иванић пробао са дистанце, али преко гола, док је у последњем минуту „тукао“ и Драговић, али је исход меча остао непромењен.

Претходни текстИванићу уручена награда “Бора Костић”
Следећи текстСтанковић: Доминирали смо целу утакмицу