Црвено-бели картингаши одлични на Ади Хуји

49

У организацији АКСК Црвена звезда 3. и 4. јула одржана је међународна картинг трка која се бодовала за ЦЕЗ и ССЦ шампионат, па је тако привукла велики број такмичара из иностранства.

Поред такмичара из Србије, имали смо возаче из Аустрије, Словеније, Северне Македоније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Мађарске… С обзиром да је вожена дупла трка, оба дана викенда су вожене квалификације и по три трке одвојено.

У суботу су први изашли на стазу најмлађи такмичари класе Ротакс Микро и наши чланови клуба Давид Матлак, Урош Богданић и Христо Ковачи, који су освојили прво, друго и пето стартно време у квалификацијама. Давид је остварио све три победе првог дана викенда, док Урош прву трку завршава као други, а другу и трећу трку као трећепласирани, па је укупно завршио као трећи. Христо је остао на позицији са квалификација.

Недељна трка је донела мало више узбуђења. У борби за прво место у контакту наша два возача који су накратко излетели са стазе, што је најбоље искористио гост из Хрватске. На крају другог дана такмичења, Давид после три трке осваја друго место, а Урош треће. Христо уз један технички проблем завршава као шести.

У класи Ротакс Сениор, Андреј Петровић доказује да је ове године без премца. Са првом стартном позицијом у квалификацијама, лако тријумфује у свих шест трка оба дана викенда и пење се на највиши степеник победничког постоља.

Првог дана такмичења, Никола Тошић у класи Ротакс ДД2 долази до друге позиције у квалификацијама, а тако завршава и прву трку, другу као трећи, а трећу као четврти. Тошић је на крају дана завршио укупно на трећој позицији. Недеља је била слична за Николу, па је после треће стартне позиције, прву трку завршио такође као трећи, другу као четврти и трећу опет као трећепласирани. У укупном пласману Никола је био трећи.

Наредног викенда на програму је трка у Мађарској, где ће се возачи Црвене звезде борити у оквиру ЦЕЗ шампионата и покушати да остваре још боље резултате.

Претходни текстКрстовић: Голови награда за труд
Следећи текстДиони: Циљ је Лига шампиона