Црвена звезда славила у дербију Регионалне лиге

89

Боксери Црвене звезде остварили су победу у дерби мечу 2. кола Б групе Регионалне лиге против Витезова из Загреба резултатом 12:8.

У предивном амбијенту на београдској Ади циганлији црвено-бели су остварили и други тријумф у регионалном такмичењу.

Дуел српске и хрватске екипе отворио је меч боксера до 18 година у категорији до 60кг у којем је Гргурић савладао Јањића и довео Загрепчане у вођство. У категорији до 64кг Радомир Јовановић је без борбе донео изједначење нашој екипи.

У сениорској конкуренцији д 56кг Кристијан Јовановић је славио прекидом после 1. рунде против Колака. Звездино вођство увећао је Гавриловић убедљивим тријумфом над Лицулом у категорији до 60кг. Млади Огњен Вујичић изненадио је победом против Потуровића прекидом у 3. рунди у категорији до 64кг.

Потом је на ринг изашао Вахид Абасов, појачање Црвене звезде у категорији до 69кг за Регионалну лигу и оправдао је улогу фаворита победом против Цетинића једногласном одлуком судија. Капитен наше екипе Полетан је доживео пораз у категорији до 75кг од Веочића, а онда је и Марковић у категорији до 81кг поражен од Цветковића.

Коначан тријумф црвено-белима донео је Садам Магомедов у категорији до 91кг прекидом у 2. рунди против Гаћине. У дуелу супертешкаша Милутин Станковић одлуком судија изгубио је од Пратљачића, па је коначан резултат дербија био 12:8 за Црвену звезду.

Након друге победе у Б групи Регионалне лиге Црвена звезда се налази на челу табеле као једина непоражена екипа.

Црвено-беле наредног викенда очекује полуфинале плеј-офа Суперлиге Србије против Наисуса. Први меч на програму је у петак 9. јула у Београду, док је реванш заказан за недељу 11. јула у Нишу. Евентуална мајсторица одржаће се 12. јула у Београду.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ВИТЕЗОВИ ЗАГРЕБ 12:8

до 18 година:
до 60кг – Момчило Јањић – Анте Иван Грегурић 0:2
до 64кг – Радомир Јовановић – Леонардо Саборец 2:0

сениори:
до 56кг – Кристијан Јовановић – Филип Колак 2:0
до 60кг – Немања Гавриловић – Патрик Лицул 2:0
до 64кг – Огњен Вујичић – Филип Потуровић 2:0
до 69кг – Вахид Абасов – Петар Цетинић 2:0
до 75кг – Сандро Полетан – Габријел Веочић 0:2
до 81кг – Алекса Марковић – Лео Цветковић 0:2
до 91кг – Садам Магомедов – Кристијан Гаћина 2:0
преко 91кг – Милутин Станковић – Лука Пратљачић 0:2

Претходни текстЗвездин караван одушевио Нишлије
Следећи текстЗвезда позива школе на Лигу шампиона – узвраћамо посету