Седми тренинг у Аустрији – Напоран рад и после утакмице

55

У дану за нама фудбалери Црвене звезде остварили су убедљиву победу над аустријским друголигашем ГАК-ом од 4:0 и на тај начин веома успешно отворили серију припремних утакмица која ће трајати све до 8.јула. Јутро после првог дуела, наставили су са тренинзима у Штегерсбаху.

С обзиром на то да су јуче две екипе одиграле по 45 минута, данашњи тренинг није био лаганијег, већ пуног интензитета. Нешто пре 10 часова црвено-бели момци су већ били спремни за рад на теренима ФК Штегерсбах.

Изабраници Дејана Станковића су и данас почели тренинг вежбама снаге, подељени у две групе уз мноштво реквизита, пре свега у виду тегова. Након две серије понављања преселили су се на терен где су били постављени „манекени“.

Овога пута није се радило на тактици, већ су наши играчи увежбавали пас игру. Тренер Дејан Станковић је то посматрао са стране уз прегршт корисних савета за своју екипу, као и похвала након сјајних потеза наших фудбалера. До краја тренинга, наш тим је имао задатак да истрчава дужину терена различитим интензитетом. То је део тренинга који је сигурно најтежи, с обзиром на високу температуру и велике напоре којима су изложени наши фудбалери. Саиграчи су се међусобно бодрили и успели да изнесу све захтеве које им је поставио Федерико Панонћини.

Данас ће имати слободно поподне које ће искористити за што бољи и бржи опоравак након јучерашње утакмице и данашњег тренинга, како би били спремни за наставак ритма од два тренинга на дан.

Црвена звезда ће наредну контролну утакмицу играти против Ариса 1.јула, а мечеви ће се играти без публике због мера које су на снази у Аустрији.

Претходни текстЕраковић:Полако се уигравамо
Следећи текстЦрвено-бела петорка у кадетској репрезентацији