Тројком за двојку – КК Црвена звезда и Удружење „Круг двојке Србије“

62

КК Црвена звезда успешно је завршио такмичарску сезону 2020-2021 триплом круном, али наставља са својим свакодневним активностима, и победама које су нам подједнако важне као и не у АБА лиги, Евролиги и свиим осталим такмичењима.

Како би подигли свест јавности о шећерној болести и подстакли особе са дијабетесом да се баве физичком активношћу, Удружење пацијената са дијабетесом тип 2, “Круг двојке Србије” и кошаркашки клуб Црвена звезда организовали су прошле суботе манифестацију “Тројком за двојку”, на Звездиним теренима на Малом Калемегдану.

Представници Удружења пацијената, заједно са познатим личностима и лекарима, такмичили су се у шутирању тројки против кошаркаша Црвене звезде. Симболично – линија за шутирање тројке је врло слична горњој граници добро контролисаног шећера (6,75).

Акцији “Тројком за двојку” прикључили су се, између осталих, легенда женске кошарке Елеонора Вилд Ђоковић, глумци Милан Босиљчић, Стеван Пиале, Хаџи Ненад Маричић и Миодраг Драгичевић, водитељ Милош Урошевић, певач Дејан Цукић и новинарке Весна Дедић и Ана Стаменковић. “Цепале” су се мрежице, али и промашивала цела табла, међутим, то је било најмање битно. Важна је порука коју су сви на овај начин послали – да је брига о здрављу неопходна.

У име КК Црвена звезда који је увек радо излазио у сусрет и помагао у оваквим акцијама присутни су били Игор Вујичин ПР клуба и Јанко Станковић директор маркетина клуба, док су у такмичењу у шутирању тројки учествовале првотимке нашег вишеструког шампиона ККЖ Црвена звезда и талентовани јуниор Иван Вукас.

КК Црвена звезда такође је у више наврата и у претходним сезонама истицао важност здравог живота, а уједно током манифестације подсетили смо да је КК Црвена звезда у својим редовима имао кошаркаша Адама Морисона који је био у стању да се бори са дијабетесом али и да игра кошарку на врхунском нивоу.

Уз лепо дружење на нашим легендарним теренима на Малом Калемегдану, остао је договор да се слична манифестација организује и наредне године. Црвена звезда ће бити ту као и увек за овакве акције и подизање свести у друштву када су овакви проблеми у питању.

КК Црвена звезда мтс

Претходни текстАња Обрадовић и Јована Арсић на представљању олимпијске колекције
Следећи текстЧеститка Ђордија Бартомеуа и Евролиге