Иза југа Маракане – Доминација најмлађих звездаша

55

Талентовани дечаци рођени 2010, 2011, 2012. и 2013. године који стасавају у црвено-белој Омладинској школи су освојили овогодишњи турнир у Умагу (Хрватска) у оквиру својих старосних категорија. Наши бисери, предвођени младим тренерским стручњацима, су на овом такмичењу показали свој велики потенцијали и без већих проблема дошли до трофеја.

Претпетлићи Црвене звезде рођени 2010. године су освојили турнир савладавши домаћег представника Ријеку у финалној утакмици резултатом 2:0. Изабраници Милана Савковића су на овом мечу приказали изузетно фудбалско знање као и велику жељу за победом, а голове за наш тим су постигли Душан Васиљевић и Лав Радојевић чији је погодак решио питање победника. Да су ови дечаци играли заиста супериорно на овом такмичењу сведочи гол разлика 34:0. На турниру за наш тим су наступали: Милићевић, Стојановић, Милошевић, Халабрин, Милић, Арсенијевић, Кресоја, Васиљевић, Матановић, Ђорђевић и Радојевић.

Бисери Црвене звезде рођени 2011. године су такође „однели“ трофеј у Умагу и то на веома доминантан начин. Млади фудбалери, које са тренерске позиције предводи Славиша Шуша, су у групној фази такмичења победили на чак седам утакмица уз невероватну гол разлику 50:2. Као први у групи пласирали су се у четвртфинале где су савладали Домжале са 2:0, а истим резултатом надвисили су и љубљанску Олимпију у полуфиналу. У финалу, у изванредној и пре свега занимљивој утакмици били су бољи од Марибора са 3:2. За Црвену звезду су наступали: Радивојевић, Јевтић, Икић, Банковић, Стојковић, Бошкић, Станковић, Тривуновић, Берић, Мијаиловић, Зељковић и Калинић.

Звездини бисери рођени 2012. године су тријумфовали на турниру у Умагу са импресивном гол разликом 49:1. Ученици Милана Миленковића су током целог такмичења показивали свој велики потенцијал, а из утакмице у утакмицу показивали велико залагање и борбеност. У финалу ови талентовани дечаци били су бољи од Олимпије из Љубљане са 4:0, а голове за наш тим на овом сусрету постигли су двоструки стрелац Мрковић, док су Витакић и Радошевић по једном затресли мрежу ривала. Млади стручњак је на овом турниру могао да рачуна на следеће играче: Боровчанин, Витакић, Радошевић, Мрковић, Живановић, Цветичанин, Николић, Видојевић, Бјелић, Нешковић.

Наша најмлађа селекција, дечаци рођени 2013. године, се такође домогла пехара у Умагу. Још као јако млади наши дечаци су показали да играју одличан фудбал. Малишани предвођени млади тренером Огњеном Пурићем су оставили феноменалан утисак, чему сведочи гол разлика 49:0. У полуфиналу наши бисери су савладали Марибор са 6:0, а у самом финалу турнира су победили домаћина Ријеку рутинским резултатом 2:0. На турниру су наступали: Брестовац, Павловић, Станковић, Ђорђевић, Трајковић, Глигорић, Хрњадовић, Костадиновић, Илић, Мијатов. Поред тога наши дечаци су освојили и турнир у Кладову где су такође играли одлично, а на овом такмичењу се нарочито истакао Ђорђе Ничота који је проглашен за најбољег голмана.

Претходни текстБоксери Црвене звезде спремни за изазове који их очекују
Следећи текстНиколић фудбалер са највише наступа